Potential, Convingeri, Actiune, Rezultate

by Liviu  - October 16, 2012

Sper ca nu te-ai prins doar citind titlul despre ce vreau sa vorbesc!
Daca te-ai prins, da, asa e, vreau sa vorbesc despre vizualizare.

Sunt momente in care lucrurile pe care le-am citit, ascultat, invatat isi gasesc locul si rostul in mintea mea. Se integreaza.

Folosesc vizualizarea de mult. Am primit multe lucruri in viata mea folosind metoda asta. Uite care e si mecanismul care o face sa functioneze. L-am gasit bineinteles la Tony Robbins si mi se pare foarte usor de inteles si de explicat.

Imagineaza-ti patru dreptunghiuri. Unul in care e scris Potential. Unul in care e scris Convingeri, unul in care e scris Actiune si unul in care e scris Rezultate.
Sau mai bine nici nu e nevoie sa iti imaginezi – uite de-a dreptul o imagine cu ce voiam sa spun :):


Cum crezi ca e potentialul uman? Daca te gandesti ca e nelimitat – e, cam asa cred si eu. Uita-te doar la ce a putut crea mintea umana in ultimele doua decenii si ai sa recunosti ca e uimitor.
Actionam insa noi oamenii conform potentialului nostru? O nu, suntem departe-departe de asta. Si normal, corespunzator actiunilor noastre apar si rezultatele. Si in functie de rezultatele noastre ne dezvoltam convingerile legate de ceea ce putem sau nu. Si in functie de convingerile noastre ne accesam sau nu potentialul.

Ce se intampla cand nu credem foarte tare in capacitatile proprii? E simplu – potentialul nostru e accesat in mai mica masura, si actionam cu potentialul la minim, rezultatele sunt minime sau deloc, si in consecinta increderea in noi insine si in potentialul nostru scade si ea. Cum va fi “potentat potentialul” nostru?
Si mai putin – si vom actiona si mai putin – si vom avea rezultate si mai mici – si vom avea si mai putina incredere in noi insine…. Si uite asa se creeaza spirala descrescatoare a vietii noastre.

Ce s-ar intampla insa daca am avea incredere neclintita in noi? Nu cumva ne-am accesa cu mare forta potentialul propriu? Si nu cumva atunci actiunile noastre ar fi pline de energie? Si nu cumva atunci rezultatele ar fi in consecinta, relevante? BA DA! Cu siguranta!

Si atunci, surpriza – rezultatele obtinute crescand si mai mult, creste increderea in fortele proprii, potentialul accesat e si mai mare, actiunea si mai ampla si rezultatele si mai mari!
Si rezultatele obtinute crescand si mai mult, creste increderea in fortele proprii, potentialul accesat e si mai mare, actiunea si mai ampla si rezultatele si mai mari!

Gata, v-ati prins…, asta e ciclul succesului, asa e actionata forta pe care o numim “momentum”…

Orice am face, suntem, ca vrem sau nu, intr-unul din cele doua cicluri – cel crescator sau cel descrescator.

Voi pe care l-ati prefera? ­čÖé E, intrebam si eu asa, normal ca ni-l dorim pe cel crescator, pe cel care ne dezvolta, pe cel care ne aduce rezultate!

Cum facem insa asta? Ce putem face sa actionam “roata” asta (cu patru colturi – ce licenta poetica!) in directia pe care ne-o dorim?

Pai hai sa vedem ce putem schimba?

Potentialul? Nu – am decis deja ca e nelimitat – doar ca nu il activam noi.
Actiunea? Cu siguranta, dar ca sa putem actiona e nevoie sa credem ca are rost sa actionam.
Convingerile? Da – aici pare a fi cheia – cu cat convingerile noastre sunt mai puternice ca vom avea rezultate cu atat vom actiona mai puternic.

Si cum ne intarim convingerea ca vom avea rezultate? CREIND REZULTATE IN AVANS!!!

Creind ceea ce vrem sa obtinem mai intai in mintea noastra. Prin vizualizare. Creierul nu face diferenta dintre ce e real si ceea ce e ii spunem noi ca e real.
Asa se antreneaza sportivii de top. Vizualizand rezultatele in avans. Asa s-a depasit bariera “4 minutes mille” – cu Roger Bannister care a exersat mai intai in mintea lui performanta. Asa s-au nascut si se nasc inventiile – din ideile unor oameni care au curajul sa le vada mai intai implinite in mintea lor.

De-asta vizualizarea face minuni. Pentru ca genereaza rezultate in avans. Si gandul prin repetitie, prinde substanta pana cand devine realitate.
Te invit sa folosesti vizualizarea si sa iti creezi realitatea, asa cum ti-o doresti – mai intai in invizibil si apoi, prin actiune in rezultatele din viata ta.


Cumparaturi pe pilot automat
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}