Seminarul Trezeste Banii live pe online – beneficii si dezavantaje

by Liviu  - March 24, 2013

Pe 21 martie (2013) Trezeste Banii a inaugurat primul eveniment transmis live pe internet. Il consider un mare succes si o experienta extraordinara.

Si cum prima experienta are o nota de unicitate nu pot sa nu o scot in evidenta.Pentru mine a fost ceva deosebit nu doar pentru faptul ca a trebuit sa ma obisuniesc cu niste lumini de televiziune (care dupa spusele lui Andy – din spatele camerei de filmat – sunt “next level”) ci sa constientizez cat de mult ii poate ajuta o astfel de transmisie pe oamenii care nu au cum sa ajunga in sala.

Uite cateva beneficii si dezavantaje ale unui astfel de eveniment.

Beneficii:

1. Mult mai multi oameni au acces la eveniment.

Am avut mesaje de feedback de la persoane din alte localitati in care nu am fost niciodata (ex Turnu Severin) si mai mult – de la persoane din afara Romaniei! (cineva din Germania a asistat la seminar).

2. Costul de acces al participantilor e redus si al nostru de a ajunge la ei.

Daca ti-ai platit abonamentul de internet si ai un calculator cat de cat “vioi” – poti sta acasa si sa participi. Iar pentru noi nu a fost necesara deplasarea pana – de exemplu – la Turnu Severin.

3. Creeaza un model usor de urmat.

Odata ce vezi cat de usor poti sa creezi valoare pentru cat mai multi oameni – oricine poate sa duplice ideea si modalitatea de aplicare.

Viziunea in epoca asta informationala este ca informatia sa ajunga cat mai repede la cat mai multi oameni cu costuri cat mai reduse.

Dezavantaje:

1. Participantii online nu pot beneficia de energia din sala.

Glumele din sala, reactiile spontane, perspectiva mai larga a salii – toate astea nu pot fi percepute de pe online – oricat de bun ar fi operatorul care transmite.

2. Depinzi de tehnologia existenta

Daca nu ai un calculator performant, o viteza rezonabila la abonamentul de internet sau transmisia nu beneficiaza de conditii tehnice adecvate (de exemplu sa se reduca banda de transmisie internet) – calitatea informatiei e afectata simtitor.

2. Distragerea atentiei.

Din cei care au asistat online si cu care am vorbit pentru feedback – niciunul nu a urmarit continuu si in totalitate seminarul. Au fost intrerupti de telefon, de alte taskuri mai urgente si au lipsit din fata monitorului minute bune…

Din toate, asta cred ca e cel mai mare dezavantaj. Pierzi o multime de lcururi, tu ca participant online.  Nu poti fi prezent, constient, sa integrezi 100%, astfel ca informatia sa aiba impact si sa poti face transformarea pe care o cauti.

E ca si la un meci de fotbal – poti sa il privesti la televizor, dar cu siguranta nu vei trai victoria ca atunci cand esti in tribune, alaturi de ceilalti.

Tragand linie – experienta are punctele ei foarte pozitive – din care primul dintre ele ca putem ajuta mult mai multi oameni – si suntem deschisi sa re-experimentam si data viitoare.

Multumim inca o data celor de la TimeTv.ro si in special lui Andy – pentru pasiunea pe care o are in a crea valoare in vietile oamenilor!

Cantec pentru prieteni
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}