Traim timpuri extraordinare?

by Liviu  - February 22, 2014

Am mai spus-o, stii ca am mai scris si alte articole pe tema asta, noi avem un intelept in casa. ­čÖé

Un intelept cu varsta de copil. ­čÖé Sau un copil intelept. Cum vrei tu sa ii zici. ­čÖé Noi ii zicem Thea. Sau Theodora.

Are doar 13 ani, insa, probabil ca majoritatea copiilor din zilele noastre, o capacitate de a observa si de a sintetiza lucrurile, fantastica.

Ne-a spus de curand, cu o “senitatate perplexiana” (cred ca am sa brevetez expresia asta, imediat ce o sa imi dau seama ca nu exista cu adevarat in nici un dictionar ­čÖé ) ca traim vremuri extraordinare.

Si normal, cand primesti o astfel de informatie de la un copil, e absolut obligatoriu sa intrebi si sa afli si de ce spune asta.

Si argumentele au venim puhoi: pai in primul rand pentru ca e pace, ca avem de mancare, ca avem masina, ca e curat, ca putem merge linistiti pe strada, ca exista scoala, ca ne putem plimba prin parcuri, ca ne putem juca pe calculator, ca avem tableta…

Wow!

Mai poti sa mai zici ceva? Da! Sa faci o lista cu binecuvantari.

Nu, nu e Revelionul, anul a inceput de vreo doua luni, dar tot n-ar strica o mica revizuire a proprietatilor pe care le ai!

Si am inceput sa ne amintim:

Te-ai gandit vreodata ca strazile sunt ale tale? Ca poti sa mergi pe ele fara sa ceri voie proprietarului lor?

Asta pentru ca tu esti proprietarul lor! Poate uneori nu sunt asfaltate 100% cum ti-ai dori tu, dar sunt in proprietatea ta!

Te-ai gandit ce cadou ai pentru ca ai un laptop, calculator, device pe care citesti articolul de fata?

 

Si ca e in proprietatea ta sau il folosesti, dar oricum nu a trebuit sa il inventezi tu?

Te-ai gandit cata tehnologie e la indemana ta? Si┬ádaca punem la socoteala numai telefonul pe care il ai – si tot ai o unealta pentru care, pe timpuri, orice rege ar fi dat jumatate de imparatie ca sa poata comunica cu viteza gandului…

 

Te-ai gandit cate optiuni ai legate de modul cum te imbraci, cate culori poti avea la indemana? Pe timpuri nu oricine putea imbraca alta culoare decat gri sau negru…

Stiu, pot parea banale toate intrebarile astea, dar uneori un copil te poate re-trezi la realitatea prosperitatii din jurul tau.

Si stii ce? Toate pe care le ai sunt in viata ta pentru ca le meriti!

Da le meriti!

Prosperiatea e dreptul tau prin nastere. Si in momentul in care iti amintesti cate ai,  faci si mai mult apel la dreptul tau!

Revendica-ti dreptul asta!Cere-l!

Stiu ca sunt lucruri care te si ne distrag de la asta, stiu ca de multe ori mintea e mai degraba concentrata sa iti spuna ce iti lipseste, ce nu ai, ce te doare, ce te neimplineste, dar asta e poate doar ca sa ne amintim opusul.

Daca un copil poate sa faca o sinteza si sa observe cate lucruri magnifice sunt in viata noastra, cu siguranta si noi putem.

Pentru ca DA, traim vremuri extraordinare! ┬áHai sa le traim extraordinar! ­čÖéGratitude

 

 

 

 

Cum aplici secretul fericirii?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}