De ce multi oameni nu aplica

by Liviu  - March 8, 2014

Va spuneam si in seminarii ca una din pasiunile mele e de a intelege mecanismele interne ale oamenilor.

De ce da si de ce nu? De ce unii sunt asa si altii sunt altfel? De ce unii actioneaza si altii nu?

De ce unii aplica instruirea, informatiile primite si altii nu. De ce in domeniul financiar, desi e o mare nevoie de instruire si de pus in practica, multi nu aplica! De ce?

Uite cateva din motivele pe care le-am gasit:

1. Lipsa de consecventa.

Ai auzit de oameni care isi pun teluri de anul nou? De exemplu, vor sa ajunga la o anumita greutate. Si pentru asta isi propun sa mearga la sala (si chiar merg in primele zile) doar ca dupa cateva zile intervine ceva neprevazut si intrerup programul pe care tocmai il incepusera.

Intentia nu e suficienta. E nevoie de o noua obisnuita De un nou comportament care trebuie instalat. Ca nu se instaleaza singur! ?

2. Lipsa de timp

Cu multitudinea de lucruri pe care fiecare om le are de facut in timpul zilei – taskuri la serviciu/business si in viata personala – nevoia de timp e poate una din cele mai mari nevoi.

Iar pe langa necesitatea unui sistem de management al timpului, urmatoarea necesitate e sa ai modele / metode care sintetizeaza si simplifica ce ai de facut – si care sa te duca la esenta.

3. Plictiseala. Lipsa varietatii.

Cel mai neplacut e sa faci lucruri plictisitoare! Sa faci ceva din nou si din nou fara sa ai o placere din asta.

Viata nu are nici un farmec daca te plictisesti! De-asta multi oameni cauta distractii care sa ii distraga de la plictiseala. ?

Ce-ar fi daca ar avea distractii care sa ii atraga catre telurile lor? Ce-ar fi daca ar face lucruri care sa le aduca si varietatea dorita si care sa le condimenteze si calea catre telurile lor!

4. Lipsa de monitorizare a progresului.

Ce nu masori nu poti gestiona. N-ai cum sa iti dai seama daca esti pe drumul cel bun daca nu ai niste metrici. Daca nu vezi schimbare, progres atunci cand te uiti de unde ai plecat si unde ai ajuns.

De-aia e important sa ai metode de masurare a parcursului.

5. Lipsa de auto-apreciere pentru progresul facut.

Asta vine foarte logic dupa motivul nr 4. Daca nu masori, nu pare ca progresezi, deci nici nu iti vine sa te auto-premiezi pentru ce ai facut. Aparent nu ai nici un motiv sa sarbatoresti…

Totusi, fie cat de mic – orice progres e important! Si si mai important e sa te feliciti pentru pasii facuti!

Sa iti fii recunoscator tie pentru ce ai avut ca intentie, ca gand, ca actiune, ca pas, ca rezultat!

Ca pe urma sa poti sa mergi si mai usor mai departe.

Probabil ca mai sunt si alte motive – te rog sa mi le spui si tu pe ale tale. Si nu doar atat, cum anume ai ales tu sa mergi mai departe.

E un proces, nu se intampla toate peste noapte…

Si din dorinta de a crea metode, de a it oferi unelte ca sa ajungi mai usor la rezultate, am creat o unealta.

Un ghid practic, simplu de folosit care condenseaza nu doar metode primite la cursurile la care am fost – Tony Robbins, T Harv Eker, David Culbertson, ci si intr-o forma care sa te inspire sa aplici

Intr-un final asta conteaza.  Sa pui in practica. Instruirea – pusa in practica – instruire – aplicare in practica – instruire…

Rezultate! ?

Actioneaza

4 lectii pe care le-am primit de la o pana de curent
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}