Management Karmic – de la carte la o experienta personala

by Liviu  - August 27, 2015

Karmic Management sau Management Karmic┬áe o carte scrisa de Geshe Michael Roach, autorul (deja binecunoscutei) carti “Slefuitorul de Diamante”

Eu ii zic Karmic Management (si nu invers :)) pentru ca mi-am cumparat-o de pe Amazon inainte sa apara in limba romana. Si am ramas cu ea in minte asa. O am si in versiune audio, tot de pe Amazon.

Am ajuns la cartea asta “intamplator”, dupa ce, vorbind cu┬áDragos Roua de una de alta, mi-a spus┬á de colegele lui de la Connect Hub, Adina si Felicia ca sunt partenerii lui karmici si si-au asumat rolurile astea.

Mi-am zis ce-o fi aia???!! Si m-a lamurit tot Dragos, mi-a zis sa caut cartea lui Geshe Michael Roach si o sa vad acolo. Asta se intampla prin februarie (2015)

Am cautat atunci pe net si cum iti spuneam am cumparat cartea de pe Amazon. Versiunea in engleza.

Chiar in capitolul al doilea ti se spune sa nu treci prin carte, asa, rapid, ci sa iti faci timp sa o pui in aplicare, sa te decizi la un proiect specific pentru care sa o aplici, iar daca functioneaza o sa ai un prieten pe viata. 

Zis si facut, eram in perioada in care┬álucram la aparitia cartii mele si conform cu ceea ce invatatasem la cursul lui Gerry, voiam sa gasesc┬ásponsori care sa sustina “Obiceiuri care fac toti banii” si sa se┬ápromoveze in paginile de la final ale cartii.

Asa ca mi-am luat eu carnetelul de notite si pixul si m-am gandit, asa, ca in joaca, cam cati bani as vrea pentru publicarea cartii. Mi-am facut socoteala ca mi-ar trebui vreo 13.400┬áde lei (vreo 3000 de euro, pentru inchirieri camere de filmat, echipa, lumini, design, site, studio, sedinte foto etc…).

Mai mult, ca sa fie jocul complet (ca sa vad daca functioneaza), mi-am zis ca vreau ca 6.700 de lei sa ii primesc pe firma si 6.700 in contul personal.

Si am trecut mai departe, la celalalte capitole.┬áCel care mi-a atras maxim┬áatentia e capitolul “Identifica-ti parteneri karmici de afaceri“.┬á

Pasul al treilea dintre cei 8 pasi ai sistemului descris in KM e sa ii identifici pe cei pe care┬á┬átrebuie sa ii ajuti in principal, pentru ca┬áproiectul tau sa se realizeze. Si aici┬áe ideea de baza – ca tot ceea ce faci ti se intoarce, fiecare actiune e o samanta care va da roade pentru tine.

Pe scurt, ca sa nu lungesc povestea, am stat si am analizat care cred eu ca sunt partenerii mei karmici de business si mi-am facut un obicei din a ii ajuta.

  • I-am ajutat pe unii dintre ei sa isi faca lansarile de┬ácarte.
  • I-am ajutat pe unii dintre ei sa isi organizeze evenimentele mai bine
  • I-am ajutat tpe unii dintre ei sa ia decizii si sa se clarifice ce sa faca in jobul pe care il au.
  • I-am ajutat pe unii dintre ei sa isi promoveze evenimentele
  • I-am ajutat pe unii dintre ei sa se promoveze ei insisi mai bine
  • I-am ajutat pe unii dintre ei sa isi vanda mai bine produsele sau imaginea proprie
  • I-am incurajat pe unii dintre ei sa aiba incredere in ei insisi
  • I-am sfatuit pe unii dintre ei cum sa isi imbunatateasca activitatile
  • …. si multe altele

si tot asa… nu e cazul┬ása dau nume acum, dar daca ai urmarit pagina de facebook si mailurile sigur pe multi dintre ei ii cunosti deja.

Chiar┬áunii dintre ei (pe care eu i-am identificat ca fiind parteneri karmici┬ádesi┬ánu le-am spus o boaba┬ádespre asta) s-au mirat ca dintr-o data┬áii ajutam fara sa imi fii cerut ajutorul┬ási┬áfara sa le cer nimic in schimb. ­čÖé Pentru ca asta e si regula – sa ii ajuti fara sa astepti nimic de la ei. Insa asta nu inseamna ca nu exista ecouri!

 

Prin luna mai s-a intamplat ceva interesant. Daca ai firma stii ca in fiecare luna, pana in data de 25, trebuie trimise actele, facturile, devizele, avizele etc… catre contabilitate, cu bonuri de casa, rapoarte Z, extrase de cont si altele.

Una dintre tranzactii mi-a atras in mod special atentia pentru ca era de 6.897 de lei! 

N-avea nici o legatura cu cartea sau cu vreo sponsorizare, era o intermediere pe care o facusem pentru cineva care a cumparat prin mine bilete la Tony Robbins. 

Si atunci mi-a picat o mare fisa.

Asa ca mi-am verificat si banii pe care i-am primit in contul personal, si analizand eu lucrurile mai atent mi-am dat seama ca primisem in mod neasteptat 4450 de lei (mi se returnasera 1000 de euro pe care ii platisem prin 2008) si mai primisem si alti bani care in total insumau, peste 6.000 de lei!

Stii┬ágenul ala de sentiment cand gasesti bani intr-un buzunar, si nu te asteptai sa ii gasesti acolo? ­čÖé

Si mai mult, sentimentul ca nu avea nici o logica sa ii gasesti in buzunarul ala?

E, cam asa m-am simtit eu cand am vazut ca de fapt primisem aproape 13.400 de lei din care aproximativ 6700 pe firma.

Si dupa cum vezi, au fost aproximativ! N-am nimerit exact suma, dar crezi ca m-am suparat pentru asta? ­čÖé

No way! M-a incantat enorm sa vad ca sistemul functioneaza!

O coincidenta? 

Da, ca orice coincidenta ce reprezinta┬áun mod┬áal lui Dumnezeu de a ramane anonim. ­čÖé

Si hai sa punem si obiectia: Da, dar tu esti┬áLiviu, cel care a fost de 5 ori la Tony Robbins, care tine seminarii despre management financiar si multe altele… doar tie┬áti se poate intampla ­čÖé

Tu poti sa crezi ce vrei.

Concluzia mea?

Asa cum imi spunea cartea: mi-am facut un prieten din Management Karmic.

De-asta ti-o recomand si tie. Ca merita sa o folosesti. Cartea costa vreo 33 de lei, o gasesti pe Libris si la momentul asta e cu transport gratuit si e prea la indemana ca sa o lasi necitita.

Asa ca te invit sa ti-o cumperi, sa o citesti si sa ACTIONEZI, ai link-ul AICI

management-karmic

Poate o sa zici – e scrisa de un budist, nu e religia mea!

Eu sunt un pasionat al sistemelor. Sisteme de gandire si actiune.   Sisteme care functioneaza si dau rezultate. Retete de succes. Asta mi se pare o religie mult mai importanta. Asa cum recunostinta e o metoda universal valabila, asa si a crea valoare pentru cei din jurul tau aduce rezultate indiferent din ce colt al lumii ar veni informatia de a aplica asta.

Si ceea ce functioneaza pentru mine ma gandesc ca va functiona si pentru altii care, ca si mine, sunt dispusi sa actioneze, sa puna in aplicare.

De-asta, pentru ca am simtit pe pielea mea ce efecte aduce Karmic Management,  ma voi duce si la seminarul lui Geshe Michael din 29-30 septembrie.

De-asta te invit si pe tine.

Iar tu ai alegerea. Pana atunci, daca n-ai citit cartea ti-o recomand. E foarte tare!

Si poti la randul tau sa o recomanzi si altora. Cu un simplu share la articolul asta.

Succes!

Stii povestea cu masina de litere? Si sa eviti greselile de inceput?

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}