Obiective si obiceiuri in business. Si cand sa renunti la speranta

by Liviu  - July 23, 2017

Acum ceva timp am fost invitat sa vorbesc despre obiceiuri. Nu neaparat despre obiceiuri in business sau financiare, ci despre obiceiuri in general.

Foarte pe scurt contextul: fundatia “Totul este posibil” a organizat o conferinta cu intentia de a ajuta la strangerea de fonduri pentru doamna Elena Pagu, care la 90 de ani, e singura romanca detinatoare a mai multor titluri de campioana mondiala, europeana si balcanica la campionatele de mars sportiv.

Dupa cum probabil stii, atletismul nu e ca fotbalul. Adica nu e unul dintre cele mai sustinute sporturi din punct de vedere financiar. Asa ca ne-am dorit sa facem o fapta buna. 

Iar eu am avut onoarea sa am prezentarea exact dupa prezentarea doamnei Elena Pagu care ne-a incantat cu energia debordanta pe care o are. A fost o lectie extraordinara din care am invatat ca energia nu are varsta!

Dar revenind la titlul prezentarii mele, initial am pornit de la obiceiuri in business.

obiceiuri in business

Iar in astfel de situatii, cand trebuie sa imi creez un discurs aliniat la o conferinta, cel mai simplu lucru e sa vorbesc din experientele proprii sau din cele pe care le am cu clientii mei, din coaching/consultanta. 

Subiectul a avut si un subtitlu: CAND SA RENUNTI LA SPERANTA ­čÖé

Subtitlul a fost special ales sa existe un pic de senzational in prezentare, insa ai sa vezi ca are foarte mare sens. 

La fel, povestea pentru a descrie cei trei pasi pentru a iti crea un obicei in business (si nu numai) e pe dos, as putea sa ii spun “anti-poveste”, dar ma gandesc ca o sa iti placa ­čÖé┬á

Nu vreau sa iti rapesc placerea de a descoperi singur despre ce speranta e vorba. ­čÖé

Am sa enumar doar cei trei pasi necesari pentru a iti crea un obicei si pe care ii vei vedea si in prezentarea din video:

  1. Foloseste un declansator
  2. Executa o micro-actiune
  3. Premiaza-te pentru micro-actiunea facuta.

Nota: desi in sala exista sonorizare, inregistrarea audio nu este HI-FI. Consider insa ca informatiile ca sunt de foarte mare ajutor, asa ca te invit sa urmaresti video doar cu un mai multa atentie. 

Vizionare placuta!

 

PS Da mai departe! Daca stii ca sunt persoane carora informatiile din video le sunt folositoare, foloseste cu incredere butonul de share! Si pentru a isi aminti de obiective si pentru a isi crea obiceiuri.

Obiceiuri care fac toti banii: Cum sa faci sa si primesti
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}