Daruiesc cu generozitate si primesc cu bucurie!

by admin  - December 7, 2011

Asta ar fi traducerea libera a declaratiei: I am a generous giver and an excellent receiver!

Eu personal am fost in multe scoli de tereapii complementare si dezvoltare personala. Si mai toate mi-au spus, direct sau indirect ca e mult mai important sa daruiesti decat sa primesti.

Cred ca Harv e primul care o spune franc, fara putinta de comentariu:

– atunci cand cineva daruieste nu cumva e obligatoriu ca sa fie cineva care sa primeasca? Ba da!

– atunci cand cineva primeste, nu cumva exista cineva care daruieste? Ba da!

Si atunci, la o moneda, care fata e mai importanta? Atunci cand refuzi ceea ce ti se da cadou, educi Universul sa nu iti mai dea altadata!

Nu spun de cate ori trecem pe langa bani, lasati pe jos, fara sa ii ridicam sau sa ii bagam in seama – dar hai sa iau alte exemple:

– vi s-a intamplat vreodata sa primiti un compliment legat de hainele pe care le aveti ceva de genul: “ce dragut te-ai imbracat azi” sau “ce haine dragute” si voi sa raspundeti: “e, nu e cine stie ce, le-am luat de prin dulap” sau “sunt de mult, nu stii, le-am luat la reduceri”.

Sau vi s-a intamplat sa primiti un cadou si in loc sa spuneti multumesc ca prima expresie sa spuneti “a, dar nu trebuia sa te deranjezi”.

Mici gesturi ca astea in care nu stim sa multumim cu adevarat indeparteaza de la noi adevarata prosperitate.

Cand cineva nu iti primeste cadoul, data viitoare vei mai vrea sa ii aduci altul? Ma gandesc ca NU!

De-asta e important: ti-a facut cineva un compliment – spune simplu: MULTUMESC!, a remarcat cineva cat de dragut te-ai imbracat: spune simplu: MULTUMESC!, ┬áai lucrat la un proiect pentru cineva care iti multumeste: spune simplu: MULTUMESC si eu, stiu ca si tu ai fi facut la fel pentru mine!

In nici un caz nu spune: “Aaaaa,NU E MARE LUCRU!”

Fiecare cadou pe care il primesti merita primit cu bratele deschise. Fiecare compliment te poate creste!

De ce ti-ar fi frica sa primesti? Crezi ca nu o sa mai daruiesti neconditionat? Si-asa, indiferent daca vrei sa nu Universul iti va returna totul inzecit?

Asa ca primeste! Primeste cu multumiri ceea ce ti se da cadou: vorbe, complimente, cadouri…

Si cum stii deja sa daruiesti, ce crezi ca se va intampla daca stii sa si primesti cu bucurie? Ei bine da, o sa poti sa daruiesti si mai mult!

Si o sa primesti si mai mult! Si pe urma o sa poti darui si mai mult… si uite asa… roata lui a primi si a darui te va face sa te simti complet, implinit!

E superb sa primesti constient!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}