Realitate – Asteptari = Fericire

by admin  - December 23, 2011

Keith Cunningham e un super om de business cu o experienta de viata extraordionara.
E omul pe care Robert Kiyosaki il are drept model pentru personajul “Tatal Bogat” din seria binecunoscuta “Tata bogat, tata sarac”.

Inainte de a va spune despre formula pe care o sustine, lasati-ma mai intai sa ma laud: l-am intalnit pe Keith Cunningham in 2008, la Londra, la un seminar marca Tony Robbins. Atunci Keith a avut cateva sesiuni legate de cum sa alegi intre a crea o afacere si a cumpara una deja existenta.
Am dat mana cu el, puteti sa credeti asa ceva!!!??? Si tin minte foarte clar pentru ca m-a intrebat de cateva ori care imi e prenumele! Ta naaa, naaa! Asa – acum gata cu auto-promovarea, revin la ce voiam sa va spun.

Studiam aseara unul din seminariile lui si mi-a sarit in ochi o formula pe care o preda:
Reality – Expectation = Happiness

Sau mai pe romaneste – fericirea e data de diferenta dintre perceptia realitatii si asteptarile pe care le ai de la realitate.
Si daca toti ne dorim sa fim fericiti, si asta e telul nostru mai mult sau mai putin constientizat, si asta ar fi formula vin intrebarile:
Ce poti sa schimbi ca sa fii si mai fericit? Asteptarile? Realitatea? Perceptia ta despre realitate?

Cred ca multi oameni isi reduc asteptarile gandind ca realitatea nu poate fi schimbata.
Cred ca multi oameni isi sugruma dorintele din teama de a nu fi dezamagiti de realitatea imediata.
Cred ca sunt din ce in ce mai multi oameni care isi accepta dorintele ca pe ceva ce trebuie implinit.
Cred ca sunt din ce in ce mai multi oameni care construiesc propria realitate.

Pentru ca realitatea poate fi construita. Sunt lucruri pe care nu le poti controla dar sunt si lucruri pe care le poti.

Si oare nu cumva e momentul sa fim sinceri si sa ne recunostem asteptarile?
Si oare nu cumva e momentul sa fim dispusi sa lucram pentru a ne crea realitatea care sa ne depaseasca asteptarile?

Ta naaaa – eu stiu ce raspuns aleg! ­čÖé

  1. Ba da, a venit timpul! Inteleg din ce in ce mai mult importanta gandurilor pe care le am moment de moment, valoarea emotiilor ce insotesc gandurile, si cum acestea creeaza de fapt realitatea mea! Pentru ca oricat de mult vorbim de realitate la modul general, este de fapt vorba de realitatea mea, a ta, a lui. Ele au puncte comune, dar niciodata nu sunt la fel!

  2. Fiecare dintre noi avem sansa sa lucram la schimbarea propriei realitati. Cu toate astea, majoritatea nu face nimic in sensul asta, pentru simplul fapt ca e mai comod sa nu faci nimic si apoi sa te vaiti.
    Atunci cand incerci sa schimbi ceva inseamna sa iesi din zona de condort, iar lucrul asta, de cele mai multe ori , doare!
    Merita insa sa acceptam ca nu putem schimba totul ,dar in acelasi timp sa purcedem la treaba. Elefantul poate fi mancat, dar numai bucatica cu bucatica…

  3. Eu cred ca toate lucrurile pot fi controlate/modificate/influentate. Asta vine de la “Crede si vei avea”, “credinta poate muta muntii”. Deci putem controla tote lucrurile si sa ne facem viata asa cum vrem. Sa avem prieteni, familie, bani, case, bunuri, faima, sanatate sou rice altceva ne dorim, sau toate la un loc. Atentie la ce va doriti pentru ca sigur se va implini !!

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}