3 etape majore ca sa ai sigur rezultate

by admin  - January 28, 2012

Sunt in momentul asta un fan al lui Eben Pagan, de cateva zile tot “citesc” un audio-book de-al lui si omul asta are talentul de a sintetiza lucrurile simplu si eficient.
Unul din lucrurile pe care m-a ajutat sa il constientizez e legat de cele 3 mari etape pe care ar fi bine sa le parcurga cineva pentru a avea mai repede succes.

Ei bine etapele astea sunt:
1. Imitarea
2. Asimilarea
3. Inovatia

De ce m-a lovit informatia asta? Pentru ca acum vreo 6 ani cand am dat de antreprenoriat si de domeniul afacerilor am inceput cum credeti? Exact pe dos!!!! Cu invovatia!
Am facut ce m-a taiat capul! Si am alergat in toate directiile dupa informatii. Ca sa ajung acum sa imi dau seama ca mi-ar fi folosit mult mai mult daca as fi inteles ca primul pas nu e inovatia ci pur si simplu modelarea, imitarea celor care au deja succes.


Vreti dovezi? Va spune ceva numele “Beatles”? Normal ca stiti despre ei! Ce nu stiam insa este ca inainte de a deveni celebri au cantat mai toate genurile de muzica, imitand alte formatii celebre! Tony Robbins a imitat ani de-a randul stilul lui Jim Rohn si metodele lui Richard Bandler.

Numai ca eu credeam ca trebuie sa fiu original! Si e adevarat, acolo ajungi insa nu neaparat de la inceput!
Abia dupa ce asimilezi modelele pe care le ai, abia dupa ce “imiti” suficient de mult ca sa faca parte din tine, atunci poti sa inovezi. Si ceea ce rezulta, ei bine asta se numeste autenticitate.

Trei etape. Va recomand sa incepeti cu prima! Din proprie experienta, inainte de a inova, imitati (sau “modelati” daca vreti sa folosesc un alt cuvant) pana cand ceea ce spuneti si faceti devine parte din voi.
De acolo pana la inovatie, la creativitate nu mai e decat un singur pas.

Vreti sa porniti un business? Imitati pe cineva care deja are rezultate.
Vreti sa deveniti public speaker? Imitati pe cineva care e deja natural pe scena.
Vreti sa aveti succes in domeniul vostru? Mai e nevoie sa spun ce trebuie facut?…

Eu zic ca am invatat lectia asta.
Simplu, trei mari etape: Imitare, Asimilare, Inovatie

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}