Vrei mai mult. Esti dispus sa iti schimbi (pe unii din) prietenii tai?

by admin  - February 15, 2012

Serios acum, stii doar cat de mult te influenteaza mediul in care te afli. Stii ca subconstient vei vrea sa faci parte dintre ei, sa te poti conecta, sa aveti aceleasi interese. Suntem produsul mediului in care traim! O spune si proverbul: “Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti”.
Asta se reflecta in toate celelalte domenii, inclusiv in domeniul financiar.

O sa gasesti la Tony Robbins, la Eben Pagan, la Robert Anthony si la multi altii despre ideea ca suntem “media compozita a celor cinci persoane cu care intram in contact cel mai des”.

Uite un exercitiu interesant: scrie pe hartie 5 persoane cu care te vezi, vorbesti, interactionezi cel mai des. Oameni de a caror parere iti pasa. Zilnic sau daca nu zilnic, cel putin la doua zile sau saptamanal. Oameni cu care vorbesti acasa, la munca, la distractie, la telefon etc.

Ai scris? Vrei si o formula?
Formula spune asa: venitul tau e media veniturilor celor 5 persoane cu care intri cel mai mult in contact!!!!

Mi-aduc aminte de o experienta interesanta, de cand lucram la o mare firma de IT. Toti managerii si-au cumparat masini cam la acelasi pret. Unul si-a luat un Nissan, unul Seat, altul un Citroen, altul un Golf, dar interesant a fost ca toti au mers pe aceeasi medie de cost si dotari. Mai ales ca discutau atunci despre ce oferte exista pe piata.

Am sa te invit sa te gandesti: stii persoane care si-au cumparat masina pentru ca toti cei din jur aveau? Stii persoane care si-au facut casa doar pentru ca toti cei din mediul in care stateau isi facusera si ei casa? Stii persoane care si-au schimbat telefonul cu un blackberry sau un smartphone doar pentru ca toti ceilalti aveau la fel?

O sa zici, nuuuuuu, si-au cumparat pentru ca aveau ei nevoie, nu pentru ca au fost influentati! Pe bune?!

Am dat exemple mai pozitive, insa regula se aplica si in sens invers.
Stii persoane care si-au facut credit , doar pentru ca toti ceilalti aveau credit?
Stii persoane care isi permit sa se ingrase, pentru ca persoanele dragi din jurul lor sunt asa?
Stii persoane care nu fac sport pentru ca nimeni din jurul lor nu face sport?
Stii persoane care se uita la televizor pentru ca majoritatea celor din jurul lor se uita la televizor?

Si ai idee, in momentul in care vrei mai mult de la viata, in momentul in care aspiri la mai mult, cum vor actiona majoritatea celor din jurul tau? Vor vrea sa te tina pe loc!

De ce? Pentru ca ei, prietenii tai, TE IUBESC, iti doresc binele, vor sa nu te ranesti iesind din zona de confort. Ei iti doresc insa binele lor. Dupa valorile si aspiratiile lor.

In momentul in care vei vrea mai mult, subconstient o sa vrei sa ii tragi dupa tine iar daca nu au aceleasi aspiratii ca si tine… surpriza…

Ce e de facut?
Pasul 1: din nou si din nou, CONSTIENTIZAREA.
Mediul te influenteaza, fie ca vrei fie ca nu.

Pasul 2: e legat strict de cei din jurul tau: iubeste-i, respecta-i si vezi-ti de drum!
Acum sincer: esti dispus sa ii schimbi pe unii din ei? E dureros ce spun? Ghici ce se intampla daca nu esti dispus sa faci schimbarea, daca nu esti dispus sa iesi de sub influenta lor? Ai ghicit – ai sa fii ca ei.
Tu ai alegerea. Poti sa alegi mediul in care stai, oamenii cu care iti petreci timpul.

Pasul 3: Gaseste oameni ca si tine care vor mai mult si care au aspiratii mai mari. Toata omenirea asta s-a dezvoltat doar cu oameni care au avut vise mai mari, cu oameni decisi sa isi largeasca zona de confort.

Si poate ti-a trecut prin minte: “nu stiu unde sa ii gasesc! Sunt la birou toata ziua, acasa sunt cu cei de acasa, unde sa ii gasesc?” Si eu mi-am zis asa si tot punandu-mi intrebarea: “cum ii gasesc?” am aflat. Si daca insisti si tu sa intrebi ai sa primesti si raspuns!

Pe multi ii poti gasi online, pe multi ii vei intalni si in carne si oase.
Exista comunitati, exista grupuri de dezvoltare personala, exista grupuri de coaching, exista intalniri de networking, exista seminarii gratuite pentru si cu antreprenori, exista forumuri, exista … exista … exista …

Cere si ti se va da, cauta si vei afla.
E mult mult mai usor sa iti implinesti visele cand stai langa oameni care isi implinesc visele.

Truisme. Stiu.
Ideea e ca oricum esti influentat. ORICUM! Intrebarea e de catre cine? ­čÖé

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}