De ce sa folosesti cash

by admin  - February 20, 2012

Un alt autor, recunoscut ca autoritate in domeniul managementului financiar e Dave Ramsey.

A fost editat si in Romania (vezi Transformarea financiară totală), insa ce mi-a atras mie atentia este ca vorbeste despre diferenta dintre a cumpara cu cash si a cumpara cu cardul de credit.

Personal sunt un pasionat al mecanismelor umane interioare, mecanisme care folosite constient fac diferenta dintre succes si insucces.

Ce spune Dave e super interesant:  Cand platesti cu cash, “simti” cum banii pleaca de la tine.

Cand platesti cu cardul, sentimentul asta nu mai exista. Cand un card este trecut printru-un cititor, nu se inregistreaza nici un efect emotional. De-asta cand folosesti cardul tendinta e sa cheltuiesti mai mult.

Vi s-a intamplat sa cheltuiti mai mult stiind ca aveti bani pe card? Mie da!

La un studiu facut asupra utilizarii cardului la Mc Donalds in State, a reiesit ca un consumator care foloseste cardul cheltuieste cu 47% mai mult decat un cumparator care plateste cash.

De-asta e recomandat sa platesti cash, pentru ca ai mult mai mult controlul banilor pe care ii cheltuiesti.

Finantele personale sunt in proportie de 80% date de comportament – zice Dave Ramsey. Si e nevoie sa controlezi acele comportamente care te fac sa cheltuiesti mai mult. Nu poti construi abundenta cu cardul de credit. Nu poti castiga intr-un joc in care adversarul e o firma de miliarde. Intr-o industrie de carduri de credit de miliarde. N-ai cum. O sa castige.

Leave a Reply

  1. Eu am implementat o alta metoda: mi-am inchis toate cardurile de credit si linia de overdraft de pe cardul de debit. Platesc in continuare cu card la acele magazine unde stiu ca nu primesc restul complet. Sentimentul meu e acelasi ca si cum as plati cu cash, pentru ca stiu ca nu mai e nici o rezerva in care sa pot intra. Am grija de fiecare banut 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}