Start small, think big

by Liviu  - October 26, 2012

Va mira oare ca imi plac seminariile de business? Sper ca nu.
Chiar azi am fost la unul, organizat de Business Days si de data asta a fost o tema foarte interesanta Antreprenori vs Investitori.

N-am sa intru in detalii despre evenimentul asta, doar cateva cuvinte vreau sa spun, fiinca sunt inca sub impresia evenimentului si nu vreau sa scap ocazia de a va spune si voua.

Pe langa faptul ca am primit o multime de informatii super folositoare, sunt de parere ca la astfel de evenimente se ofera un mediu excelent de a vedea lucrurile din cu totul si cu totul alta perspectiva.
Daca faci aceleasi lucruri de rutina in fiecare zi si uiti ca din cand in cand sa re-vezi perspectiva, viziunea, contextul luand cadre mai largi – ai mari sanse sa traiesti intr-un stress imens. Pentru ca nu mai vezi “Lumina de la capatul tunelului”.

Ca sa fiu mai concret, s-a vorbit foarte mult despre antreprenoriat, despre antreprenorul roman, despre contextul de acum in comparatie cu cel de acum 10-15-20 de ani si nu in ultimul rand ce e de facut.
Care sunt premisele pentru a deveni un antreprenor de succes, care e “mindset-ul” necesar si care sunt primii pasi.

Ei bine si din perspectiva asta a reiesit o expresie care mi s-a parut foarte relevanta: “Start small, think big”. Gandeste la scara mare si porneste cu pasi mici.
Ce inseamna asta? De multe ori visam cu ochii deschisi, avem dorinte mari, dar sunt atat de mari si de vagi incat nici macar nu avem curajul sa ne credem ca am putea infaptui asa ceva.
Si cand vrem sa ne apucam de treaba sunt atat de multe de facut ca devine coplesitor totul. Alteori incepem cu pasi mici si facem pasi mici si facem pasi mici si nu mai terminam niciodata pasii astia mici si desi, alergarea asta dintr-o roata ca a soricelului.

Ce-ar fi insa sa visam imens si sa incepem cu pasi mici? Asta pare a fi solutia!
Sa ai vise, teluri, dorinte mari, indraznete, pline de substanta, de incarcatura emotionala si sa pornesti cu primul pas! Si care ar fi atunci primul pas?
Eu zic ca instruirea. Cercetarea, studiul. Vrei sa iti faci o afacere online? Ia vezi, cine si cum a mai facut o afacere online?
Vrei sa iti faci o afacere de training? Ia vezi, cine fac si cum se fac afacerile de training.
Vrei sa iti faci un salon de coafura? Ia vezi, cine face si cum se fac afacerile de succes.

Si tot asa. Incepe cu pasi mici, dar incepe odata! Ai vise mari, cum crezi ca se vor realiza, daca nu actionand?

Start small, think big. Si pas cu pas “small” asta va deveni “big”. Iar “big” va deveni “bigger”.17 Principii ale Succesului - de la Napoleon Hill citire
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}