17 Principii ale Succesului – de la Napoleon Hill citire

by Liviu  - October 31, 2012

De cateva saptamani recitesc zilnic cate un pasaj din Napoleon Hill – “De la Idee la Bani”.
Va spun sincer, mai de mult, cand am citit-o initial, m-a enervat un pic traducerea care pare foare alambicata.
Atunci mi-aduc aminte ca m-am ambitionat si mi-am cumparat-o de pe Amazon, in original, ca sa o citesc asa.

Acum, spuneam ca am reluat-o si ce sa vezi – intr-adevar nu e o carte cu o lectura usoara.
E, si ce? Depinde ce vrei! Daca vrei sa urci pe munte, s-ar putea sa mai si transpiri pe poteca, nu?

Asa mi-am zis si eu. Si uite ca daca vrei sa intri in profunzimea lururilor pe care le-a studiat si trait Napoleon Hill, chiar gasesti o multime de sinteze pe net.
M-am decis sa iau si eu una si sa o transpun aici. Ca foloseste.  Oricum va recomand sa cititi si cartea, daca n-ati citit-o inca.

Repetitio mater studiorum est! Am mai zis-o? Pai asta si ziceam! ­čÖé

Uite care sunt cele 17 principii ale implinirii personale, asa cum le defineste Napoleon Hill:

1. Definirea clara a scopurilor.
Stabilirea clara a scopurilor este punctul de plecare pentru toate realizarile. Fara un scop si un plan, oamenii ratacesc fara tinta prin viata.

2. Crearea unui “Mastermind Group”
Principiul “Mastermind” consta din crearea unei aliante a doua sau mai multe minti care lucreaza ├«n armonie perfecta pentru realizarea unui obiectiv definit, comun. Succesul nu vine fara cooperarea altora.

3. Credinta Aplicata
Credinta este o stare de spirit prin care obiectivele, dorintele, planurile si scopurile pot fi traduse în echivalentul lor fizic sau financiar.

4. “Alearga kilometri suplimentari”
A “alerga kilometri suplimetari” inseamna a crea mult mai multa valoare in raport cu recompensa pe care o primesti in prezent. Cand creezi valoare peste asteptari atunci intra in actiune Legea Compensarii.

5. Personalitatea placuta
Personalitatea este suma trasaturilor mentale, spirituale, fizice si a obiceiurilor care te diferentiaza de toate celelalte persoane. Acesta este factorul care determina daca cineva e placut sau nu de catre ceilalti.

6. Initiativa personala
Initiativa personala este puterea care te inspira sa finalizezi ceea ce incepi. Este puterea care starteaza orice actiune. Nici o persoana nu e libera pana cand nu învata sa aiba gandirea proprie si pana nu are curajul de a actiona pe cont propriu.

7. Atitudinea mentala pozitiva
Atitudinea mentala pozitiva e cea care te ajuta în toate împrejurarile. Succesul atrage mai mult succes în timp ce esecul atrage mai multe esecuri.

8. Entuziasmul
Entuziasmul inseamna credinta în actiune. Inseamna trairea intensa a unei dorinte arzatoare. Vine din interior si cu toate astea radiaza spre exterior, în voce sau in expresia fetei.

9. Auto-disciplina
Auto-disciplina incepe cu a fi stapan pe gandurile tale. Daca nu iti controlezi gandurile, nu iti poti controla nevoile. Auto-disciplina inseamna echilibrarea emotiilor, a trairilor cu gandirea rationala.

10. Gandirea corecta
Puterea gandului este fie cea mai periculoasa, fie cea mai benefica putere pusa la dispozitia omului, în functie de modul în care el o utilizeaza.

11. Concentrarea atentiei
Controlul atentiei duce la maiestrie în orice tip de activitate umana, pentru ca permite omului sa isi directioneze puterea mintii pentru atingerea si pastrareea oricarui obiectiv care e clar definit.

12. Munca în echipa
Munca în echipa inseamna colaborare armonioasa, voluntara, neconditionata. Ori de cate ori spiritul de echipa e componenta dominanta în afaceri, succesul este inevitabil. Cooperarea armonioasa este un bun nepretuit care se poate obtine în masura in care si tu daruiesti.

13. Infrangerile si insuccesele
Succesul individual, de obicei, este direct proportional cu capacitatea persoanei de a trece peste infrangerile si insuccesele pe care le-a trait. Multe din asa-numitele esecuri reprezinta doar o înfrangere temporara, care se pot dovedi a fi o binecuvantare deghizata.

14. Viziunea creativa
Viziunea creativa este dezvoltata de folosirea libera si fara frica a imaginatiei. Nu este o calitate care se dobandeste in mod miraculos sau cu care esti inzestrat la nastere.

15. Sanatatea
Sanatatea incepe cu o constiinta sanatoasa, la fel ca si succesul financiar care începe intr-o constienta a prosperitatii existente.

16. Managementul timpului si al banilor
Timpul si banii sunt resurse pretioase, si putini oameni care cauta succesul cred cu adevarat ca poseda fie pe una fie pe cealalta, în exces.

17. Obisnuitele
Dezvoltarea si pastrarea unor obiceiuri pozitive duce la pacea mintii, la sanatate si prosperitate financiara. Esti acolo unde esti datorita obiceiurilor tale de gandire si comportament.

CONCLUZIA si MOTTO-ul lui Napoleon Hill: Tot ceea ce mintea concepe si crede, mintea poate realiza.

Dupa:┬áNapoleon Hill’s 17 Principles of Personal Achievement


11 atribute majore ale Leadership-ului
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}