5 speech-uri inspirationale

by Liviu  - December 8, 2012

De fiecare data cand scriu cate un articol am mare grija sa scriu la obiect, sa spun cat mai mult cu cat mai putine cuvinte, sa eficientizez timpul celui care citeste.

Nu mi-am propus niciodata sa scriu un articol care sa tina cititorul mai mult de 10 minute pe pagina.
De data asta – va avertizez, articolul asta va poate tine mai mult de o ora, aici, in fata aceleiasi pagini.
Sa nu ziceti ca nu v-am spus! ­čÖé

Si am scris articolul asta, pentru zile albe si pentru zile mai putin albe.
Pentru zile in care drumul cel bun pare ca fiind intr-adevar drumul cel bun sau pentru zile in care “bateriile” par sa se fii terminat.
Se pare ca “muschii” se dezvolta cel mai bine cand mergi consecvent la sala.
Asa ca invitatia mea e sa te intorci din cand in cand pe pagina asta si sa revezi macar cateva minute din ce spun oamenii astia. E revelator!

Deci, 5 speech-uri care va pot re-aminti ce e si unde e motivatia, energia, forta, sensul vietii noastre pe aici.

Sa incepem:

#1. Tony Robbins – nu stiu daca mai e nevoie sa il prezint – e modelul meu, persoana care in 2008, in seminarul de la Londra, m-a ajutat sa imi re-scriu drumul spre ceea ce imi doream cu adevarat.
Aici un speech despre “fortele invizibile” care ne creeaza viata:

#2. Simon Sinek – cu prezentarea lui simpla despre ce motiveaza cu adevarat oamenii sa actioneze si cum fac marii lideri sa ii insprire si pe ceilalti. Are si o carte in romana – “Intreaba-te de ce

#3. Jill Bolte Taylor – specialista ├«n neuroanatomie, in dimineata unei zile de decembrie, sufera un accident vascular cerebral, cauzat de o hemoragie severa, localizata ├«n emisfera stanga.
In speech-ul ei descrie in mod emotionant si cu umor experienta uluitoare pe care a trait-o si revelatiile pe care le-a avut legate de cine suntem cu adevarat si ce decizii putem lua in viata noastra.

#4. Steve Jobs – Apple – nu cred ca mai are nevoie de nici o descriere.
O inregistrare memorabila a unui speech in fata studentilor de la Universitatea din Standford. Fara subtitrare in romana.

#5. Amy Cuddy – despre “body language” si cum determina el ce fel de persoana devenim. O solutie simpla, gratuita pentru a atrage si trai succesul in viata.

Povestea fermierului si a recoltei sale bogate
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}