Atentie la masinile care merg cu avariile puse!

by Liviu  - February 1, 2013

M-am tot gandit daca sa scriu sau nu articolul asta. De ce? Pentru ca de obicei nu vreau sa canalizez focusul oamenilor pe ce sa NU faca.

De data asta insa am zis ca e o experienta personala care ar merita pusa pe hartie sa invete si altii din ea.

Acum cateva zile am fost la un prieten sa pornim o masina care ramasese fara baterie de vreo luna. Cei care aveti masina, sper ca stiti ca iarna e bine sa pornesti masina zilnic, chiar daca nu ┬ámergi cu ea, ca altfel se descarca bateria si va trebui sa o incarci pe alternator.Cam asa era si cu masina de care vreau sa va povestesc – dar stati aproape sa vedeti de fapt la ce vreau sa ma refer.

Era seara, totul s-a petrecul la lumina becurilor din iluminatul public. Aveam o alta masina, aveam si cabluri si am tras curent de la una la alta, dar n-am reusit s-o pornim. Am zis ca trebuie s-o miscam din loc, ca poate isi da drumul si am tras-o (masina, nu bateria, de data asta) ┬á – cu o sufa de tractat.

Eu eram la volanul masinii tractate (si tot incercam sa o pornesc cu a doua – din nou – cunoscatorii stiu de ce), pe cand prietenul meu era in masina din fata, cea care tracta si baga viteza doar doar om porni-o.

Am alergat-o mai bine de un kilometru dar fara rezultat si la un moment i-am facut semn prietenului meu ca e inutil si el a facut dreapta ca sa iasa de pe ┬ástada principala, pe o strada laturalnica. Si atunci s-a intamplat ceva, care a declansat in mintea mea un film…. un deja-vu.

Cand a facut dreapta, normal ca am facut si eu… (ca eram legati organic, cu o sufa ­čÖé ), o doamna, pieton, a vrut sa treaca strada, prin spatele primei masini – care avea avariile puse inca de la inceputul aventurii…

Si mi-am adus aminte…

Acum cativa ani aveam o alta masina, sistemul electric al masinii a cedat si am ramas fara curent pe autostrada Pitesti-Bucuresti, pe la kilometrul 55. Era duminica seara, dupa ora 8, si mergeam cum spunea si descrierea autostrazii catre Bucuresti. Am dat cateva telefoane, si un prieten, s-a oferit sa vina sa ma tracteze de pe autostrada.

Toate bune si frumoase, a ajuns in vreo ora, cumparase sufa si m-a tractat, fain frumos, catre Bucuresti cei aproape 60 de kilometri, cu o viteza medie de vreo 30km/ora si bineinteles, mergand cu avariile aprinse. Un singur detaliu picant, pe o portiune de autostrada se mergea numai pe o banda, asa ca la un moment dat se formase in urma noastra o coloana de masini lunga de cativa kilometri care mergea la 30 la ora. NU vreau sa stiu ce gandeau soferii aia!

Interesant a fost altceva – si aici am vrut sa ajung – pe la vreo 11 – 12 noaptea intram in Bucuresti, in Militari si daca nu stiati, semafoarele functioneaza si noaptea. Si daca nu stiati, franele la masina abia abia functioneaza daca nu merge motorul.

Si la un moment dat, in Militari, dupa ce am plecat de la un semafor care s-a facut verde, un pieton, cu castile in urechi, pentru ca a vazut ca masina care ere pe avarii merge incet, s-a gandit el ca are timp sa treaca strada. Printre cele doua masini care mergeau cu avariile aprinse.

Un singur lucru n-a vazut si nici nu i-a trecut prin cap: cele doua masini erau legate cu o sufa aproape de nivelul fluierului piciorului.

Pentru mine atunci, mi-aduc aminte clar – s-a oprit timpul. Ma uitam la tipul care trecea strada prin fata masinii mele si eu inlemnisem. N-am stiut ce sa fac atunci, pur si simplu m-am blocat. N-am apucat sa strig, sa fac nimic.

Tipul s-a impiedicat de sufa si norocul lui a fost ca, pentru a se redresa din posibila cazatura a facut pasul suficient de mare incat sa calce in afara zonei pe unde a trecut masina mea. Ca altfel il calca o masina care nici macar nu avea motorul pornit!

Am avut noroc atunci. Si pietonul, pe care credeti-ma ca l-am facut in mintea mea nu cu ou si cu otet, ci toate ouale si cu toate tipurile de otet pe care le stiam! …

Inutil sa va mai spun ca in seara aia, la toate semafoarele dadeam geamul jos (aveam o masina care nu avea geamuri electrice), si strigam la cei care incercau sa se apropie de traversare.

De-aia va spun:

CAND VEDETI O MASINA PE AVARII, MERGAND INCET, UITATI-VA DE DOUA ORI INAINTE SA TRAVERSATI PRIN SPATELE EI!

Mic ghid de calatorie pentru UPW cu Tony Robbins la Londra
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}