Cele 7 frici din drumul catre prosperitate

by Liviu  - December 8, 2013

De cateva luni tot ascult un program al lui John Demartini. Daca it suna cunoscut numele si nu stii de unde sa il iei, omul asta a jucat in The Secret.

E un exemplu de persoana careia i s-a spus cand era in scoala ca nu o sa poata vorbi in public niciodata, ca n-o sa fie in stare sa comunice si care cu toate astea a decis sa nu isi lase viitorul decis de altii si acum tine zeci de conferinte inspirandu-i pe oameni sa isi urmeze visele.

Audiobook-ul pe care l-am ascultat m-a facut sa constientizez un lucru foarte interesant: cand consideri ca prosperitatea nu  e valoroasa, cand consideri ca tu personal nu ai valoare – ai tendinta sa ii vezi pe ceilalalti mai valorosi decat tine si sa crezi ca e o problema cu tine.

La asta te ajuta si fricile pe care le vei intalni in calea spre implinirea dorintelor tale.

Dar hai sa vezi care sunt, dupa spusele lui Demartini, fricile ce trebuie infruntate in drumul catre prosperitate. Pentru ca nu e doar una – sunt vreo 7.

1. Teama de a incalca regulile morale ale unor persoane pe care le consideri autoritati
2. Teama de necunoscut (ca nu stii suficient)
3. Teama de esec
4. Teama de a pierde bani
5. Teama de a pierde iubirea celor apropiati
6. Teama de a fi respins
7. Teama de a nu a avea suficienta energie
FACING-YOUR-FEAR

Pe una dintre ele as vrea sa o detaliez mai mult. E vorba de cea legata de regulile morale pe care constient sau inconstient nu vrem sa le incalcam.

Ai auzit vreodata expresia “ce? nu iti mai ajunge? esti lacom? vrei mai mult? mai bine intinde-te cat te tine plapuma…” Si de oameni care, din dorinta de a nu ii supara pe altii renunta la propriile lor visuri de teama ca nu e moral? sa vrei mai mult de la viata?

Hai sa gandim un pic din coltul bunului simt. Sa zicem ca vrei mai mult. E oare natural, normal sa vrei mai mult? Ia sa analizam…

– E natural, e normal ca in plan fizic sa vrei sa ai mai multa energie? Sa fii si mai plin de vitalitate? Eu zic ca da si presupun ca si tu la fel.

– E natural, e normal ca in plan emotional, sufletesc sa vrei sa ai mai multe bucurii, sa fii si mai implinit in fiecare zi? 

– E natural, e normal ca din punct de vedere profesional sa vrei sa fii si mai profesionist si mai pregatit sa fii printre cei mai buni in domeniul tau?

– E natural, e normal ca in viata personala, in familie sa vrei sa ai o familie si mai frumoasa si mai unita sa fie un model pentru ceillati?

– E natural, e normal ca din punct de vedere spiritual sa vrei sa te conectezi si mai profund cu forta aia nevazuta care ne ghideaza viata pe pamant?

Ti-a venit sa raspunzi DA la toate intrebarile? Te cred, si mie!

E de bun simt sa vrei mai mult de la viata – ca doar asta ne e menirea, sa crestem continuu.

Si-atunci de ce ar fi diferit pentru planul financiar? De ce, daca pe toate celelalte planuri e natural sa crestem pe plan financiar ar trebui sa stam pe loc? N-are sens! E doar un program care nu ne foloseste!

De-aia spun: hai sa constientizam toate lucrurile care ne tin, si sa renuntam la programe venite din alta era si sa ne vedem de dorintele si visurile noastre! Pentru ca dorintele sunt cele care te trag catre adevarata ta valoare.

Cand nu iti recunosti valoarea, cand ii vezi pe ceilalti mai valorosi si mai importanti decat tine – mecanismul psihologic interior  face ca stima de sine sa iti scada, iar asta te duce la tendinta de a deveni altruist.

Si sub pretextul altruismului vei dori mai degraba sa lasi toata prosperitatea sa ajunga la ceilalti fara ca tu sa beneficiezi de binecuvantarile ei. Mai precis spus – altruismul fals ii duce pe oameni la a cheltui toti banii, la a ii da pe toti celorlalti.

Altruismul adevarat , spune Demartini, e altruismul intelept  – in care si ceilalti au valoare insa si tu insuti reprezinti o valoare imensa.

Care e solutia?

Una dintre ele este de a iti schimba ierarhia valorilor.  Sa consideri prosperitatea ca unul dintre cele mai importante lucruri din viata ta. Si asta se traduce,  pentru a crea o balanta reala, in stategia aia simpla si geniala: Plateste-te mai intai pe tine insuti!

Cand te platesti mai intai pe tine, cand 10% din banii pe care ii faci ii pui deoparte, lucrurile incep sa se schimbe si ai sa iti vezi cu alti ochi adevarata valoare.

Daca n-ai facut-o deja, incepe acum – e una din cele mai puternice metode de a-ti invinge temerile financiare!

5 mentori care mi-au transformat radical viata
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}