Doua carti care n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui

by Liviu  - May 21, 2014

De fiecare data cand tin un seminar in care vorbesc despre “Plateste-te mai intai pe tine insuti!” fac referinta la o carte pe care eu personal consider ca toata lumea ar trebui sa o citeasca.

Ii intreb pe participanti cati dintre ei stiu despre ea si sunt surprins sa constat ca multi dintre ei nici macar nu au auzit de ea.

Uneori am impresia ca am vorbit asa de des despre ea ca ar trebui sa o aiba in biblioteca macar jumatate din populatia Romaniei ?

Exagerez bineinteles – sunt atatea carti care apar acum pe piata ca uneori te intrebi pe care dintre ele sa le citesti mai intai. De-aia e important sa ai o recomandare.

Si recomand cu stoicism, de mai bine de 4 ani, doua dintre ele. Nu intotdeauna le mai gasesti pe stoc. Nu intotdeauna le mai gasesti in librarii.┬áTrebuie sa fii insistent, sa ai rabdare – si pana la urma ai sa le gasesti.

Uite despre ce e vorba:

1. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Publicata de editura Amaltea, e un adevarat ghid de management financiar intr-o poveste.

Exista un om foarte bogat in Babilon si au venit prietenii la el sa il intrebe “Cum se face ca tu esti atat de bogat?” si omul cel bogat le-a raspuns, dezvaluindu-le cheia bogatiei lui:

– Plateste-te mai intai pe tine insuti! Din toti banii pe care ii faci pune 10% deoparte.

Povestea dezvaluie si alte secrete din managementul financiar personal, insa asta mi-a ramas clar ca si cheie de baza si o tot promovez oriunde as merge.Fac referinta si la ea si si la cheia Plateste-te mai intai pe tine insuti toti cei care vorbesc despre management financiar de succes: Robert Kiyonsaki, Tony Robbins, David Bach, Dave Ramsey, Suze Orman.E o carte esentiala, personal consider ca nu ar trebui sa lipseasca din bibliotea nimanui.
Cel mai bogat om din babilon-250x250

2. Secretele mintii de milionar – T. Harv Eker –┬á

Si pe-asta probabil ai vazut-o promovata de mine in seminarii. A tot fost editata si re-editata de Curtea Veche.

A fost best seller, si probabil printre primele carti care dezvaluie veriga lipsa dintre a iti dori succesul si a-l si avea:  mentalitatea de succes.

T. Harv Eker e chiar cunoscut pentru afirmatia lui : “Da-mi 5 minute cu o persoana si o sa pot sa ii prezic viitorul financiar pentru tot restul vietii ei!” ┬áCam tare afirmatia asta, nu?

Cartea descrie cele 17 dosare ale prosperitatii, insista pe principii si mai ales da exercitii pentru implementarea mintii de milionar.

Eu personal citesc zilnic din ea. Cand o termin de citit, o iau de la capat si cand iar o termin o iau de la capat. ?

Mi se pare esentiala pentru asimilarea conceptelor de acolo.

secretele_mintii_de_milionar_reed2013_copera1

Asa ca te invit sa le descoperi si tu – daca nu cumva le-ai descoperit deja.

Si daca le-ai descoperit, te invit sa le revezi. Oricand sunt bine venite!

Si te mai invit sa le recomanzi cu incredere si prietenilor tai.  Sunt carti de baza si cum spuneam, ar trebui sa fie in fiecare casa, citite si ras-citite!

Citeste-le, reciteste-le si recomanda-le cu incredere, ca pe niste filme extrem de bune – o sa ai doar rezultate pozitive!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}