In fiecare dintre noi traieste o carte

by Liviu  - December 8, 2014

Expresia asta din titlu suna ca in filmul ala de deseane animate Ratatouille!

In filmul ala de desene animate cu sobolanul care devine bucatar, totul porneste de la credinta master-chef-ului Auguste Gusteau care declara ca oricine poate fi bucatar!

In week end-ul asta am participat la un┬áseminar excelent despre cum sa publici o carte: Publish a Book and Grow ┬áRich – cu Gerry Robert! Cred ca e primul seminar din Romania la care am fost si s-a precizat din start ca participarea inseamna sa intelegi limba engleza!

Speaker-ul de-a lungul celor doua zile: Gerry Robbert – autor si publisher din Canada.

Ei bine, Gerry ne-a demonstrat cu argumente de bun simt ca fiecare dintre noi are cel putin o carte in interiorul lui, carte care asteapta sa iasa la lumina.

Lumina tiparului, bineinteles! ­čÖé

Cel mai mare impact a avut-o asupra mea schimbarea de perspectiva pe care mi-a adus-o.

Orice profesie ai avea, iti poti schimba instant identitatea intr-una de autor de carte. Trebuie sa iti dai voie. Si cand ai un sistem la idemana, lucrurile devin mult mai simple.

Am invatat multe din seminar – atat de multe ca nu am cum sa le scriu aici – daca esti insa abonat la newsletter te voi tine la curent cu data la care seminarul va avea loc din nou.

Ce-a facut Gerry e ca a impachetat totul intr-un sistem complet – cu perceptii necesare,┬áatitudine si apoi bineinteles de uneltele necesare – pentru a iti dezvolta un business de succes. Despre asta e vorba intr-un final, nu despre a scrie poeme – ci carti ca unelte┬ápentru a-ti dezvolta business-ul.

Uite cateva idei pe care le-am retinut din curs:

1. Treci peste povestile pe care ti le spui singur in minte, si care te tin departe de scrisul unei carti.

Cel mai important lucru e sa fii atent la gandurile limitative. La hartile mentale ne-suportive. La lipsa de curaj, de incredere si alte blocaje care te opresc.

2. Renunta la ideea ca trebuie sa scrii o carte perfecta.

A vrea sa fii perfect cand ai cartea in cap e o mare pacaleala. Normal ca vrei sa scrii o carte recunoscuta pe plan mondial ca fiind geniala, cu care sa schimbi lumea, sau sa zguduie pamantul.

Mai mult, renunta deocamdata chiar si la ideea ca trebuie sa nu aiba greseli de ortografie!

NU asta e ideea. ┬áCi cu totul alta – sa ajuti oamenii, sa atingi mai multi oameni, sa inspiri si in acelasi timp sa iti poti dezvolta business-ul, sau daca nu ai unul, sa iti creezi unul.

 

O carte e o unealta extraordinara de a construi relatii, de a iti construi un nume, de a te pozitiona ca expert, sa traiesti frumos din ceea ce iti place sa faci cu adevarat!

write_book

3. Stabileste-ti scopul pe care vrei sa il atingi cu publicarea cartii.

Eu trebuie sa recunosc ca aici cand ma gandeam la o carte – ma gandeam doar┬ála faptul ca iti va aduce bani atunci cand o vinzi. Te duci la o editura (sau o publici in regim propriu), o tiparesti, ┬ási deja ai vizibilitate.

Ei bine nu e neaparat asa!

Inainte de a te apuca sa scrii, ar fi bine sa te gandesti ce vrei sa iti aduca acea carte: clienti noi, publicitate, sa apari la televiziune, sa intalnesti alte celebritati, sa iti gasesti un job mai bun sau poate chiar bani din vanzarea cartii.

4. O carte poate fi folosita drept carte de vizita!

Eu sunt genul de persoana care pastreaza cartile de vizita. Dar sunt alti oameni care le arunca pentru ca nu au nevoie de ele.

O carte insa e mult mai greu de aruncat! Mai precis spus, chiar daca nu e citita┬á– e pusa in biblioteca si pastrata.

5. O carte poate deschide usi.

Poti foarte usor sa faci cadou o carte cuiva cu care vrei sa intri in contact. De exemplu poti sa i-o dai unui realizator de emiziuni tv sau radio. Poti sa o faci cadou unui potential partener de afaceri sau potential client. Si chiar unui potential angajator.

Si astea doar cateva din sutele de idei pe care le-am primit la curs.

In timpul cursului tot imi treceau prin minte nume de persoane carora le s-ar fi potrivit cursul.

Te-ai gandit vreodata ca ai ceva de spus oamenilor?

Te-ai gandit vreodata sa scrii o carte?

Ce-ar fi sa o scoti la iveala? In fiecare dintre noi e cel putin o carte care asteapta sa iasa la lumina!

Fara exceptie. In fiecare dintre noi traieste o carte!

 

P.S. Daca ti-a placut articolul, spune-le si prietenilor tai despre el. Apasa SHARE/Distribuie.

8 cele mai bune strategii ca sa intampini Noul An
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}