De unde vin banii?

by admin  - December 14, 2011

Poate ati auzit pe la prieteni, cunostinte, colegi expresia “Caut sa fac mai multi bani!”, “Nu stiu de ce nu pot sa fac mai multi bani!”.

In prima faza eu le mai raspund, in gluma bineinteles: “Pai numai Isarescu poate. Numai el cu Banca Nationala fac mai multi bani” ­čÖé

Dincolo de modul de exprimare si de gluma e o intrebare care ajuta in momentul vrei sa castigi mai multi bani: De unde vin banii? Te-ai intrebat?

Oare nu cumva vin de la ceilalti pe care ii ajutam? Oare nu cumva vin de la ceilalti atunci cand creem valoare pentru ei, cand le furnizam produse sau servicii?

Si daca e asa, atunci cum poti sa primesti mai multi bani? Daca banii sunt o masura a valorii pe care o creezi in viata celorlalti, cum poti castiga mai multi bani?

EXACT! Aducand mai multa valoare pentru ceilalti, in viata lor.

De-aici subiectul se poate dezvolta, cu obiectiile aferente, cu potrivirea dintre ceea ce livrezi si nevoia celor carora livrezi sau cu modul de evaluare a muncii tale, dar dincolo de astea esenta ramane aceeasi: BANII SUNT O MASURA A VALORII PE CARE O CREEZI IN VIATA CELORLALTI!

Tu cum aduci valoare? Cum ai putea crea mai multa valoare pentru ceilalti?

Crescand valoarea pe care o aduci deja? Adaugand aceeasi valoare pentru mai multi oameni? Amandoua?

  1. E frumos spus dar mai trebuie o precizare: ca ceilalti sa APRECIEZE ce aduci in viata lor. Altfel spus, conteaza cat apreciaza ceilalti ce aduci in viata lor.

    Poti sa aduci diamante dar daca ei nu dau doi bani pe ele, degeaba.
    Efecte secundare perverse (sa le spunem asa): orientarea catre ce cer ceilalti si sa le dai ceea ce vor pentru ca mai apoi ceilalti sa te ‘aprecieze’ si sa te plateasca. Parerea mea de om batran care a vazut multe.

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}