Imi place sa invat. O, da!

by admin  - December 16, 2011

Am primit acum cateva zile un articol de la Andy Szekely, legat de cele 6 moduri de a invata.  Foarte interesant, mi-am dat seama ca eu folosesc toate cele 6 moduri.

Chiar  imi place sa invat frate! M-am uitat in urma la istoria mea si stiu si de unde mi se trage. De mult, tare de mult, pe cand se potcovea purecele cu 99 de ocale si zbura pana in inaltul cerului… glumesc .. asa incepeau povestile din copilarie.

Dar de-acolo vine placerea mea de a invata. Din copilarie. De la bunica-mea, dumnezeu s-o odihneasca, care mi-a pus creionul in mana inainte de a merge la scoala. De cand eram inca la gradinita. Apoi imi aduc aminte de invatatoarea mea care era cea mai buna invatatoare din scoala. Buna, blanda, rabdatoare.

Apoi imi aduc aminte de liceu… nu, nu imi mai aduc aminte de liceu. Imi aduc insa aminte ca am uitat sa va spun ca parintii mei sunt amandoi in invatamant. Pensionari acum, maica-mea invatatoare, taica-meu profesor de romana.

Si am incheiat explicatiile, nu? Sunt un norocos, asta e 🙂

Si pot sa spun ca ADOR sa invat! Ador!

Mai pe urma am descoperit seminariile Lidiei Birsan si ale lui Bebe Stratulat. Din nou, nu cred ca am ratat vreunul, de la cursul de Tehnica Radianta la 8 pasi catre nemarginire, la intalnirile bilunare de la sala din Biserica Amzei nr 7-9. Ani de zile n-am ratat nimic.. Am fost la tot ce au creat ei.

In facultate cand am descoperit cartile lui Omraam, am facut o pasiune pentru el, ma inchideam in salile de curs si stateam acolo sa citesc. Le-am citit pe toate! In original, in franceza! N-am ratat una!

Mai pe urma am descoperit mp3-urile, mi-aduc aminte ca am ascultat vreo 6 luni de zile “Goals”, a lui Zig Ziglar. Si pe urma a aparut Tony Robbins, cu energia lui frenetica!

Si ce sa vezi? Am descoperit seminariile din strainatate. Tony Robbins a fost deschizator de drum. O experienta de viata care merita traita pana la plasele. Mi-e mi-a schimbat viata complet. Eram atat de fan seminarii Tony Robbins incat spuneam tuturor ca merita sa te nasti ca sa mergi la un eveniment de-al lui. (Asta pana cand m-am intalnit cu o prietena care mi-a zis ca merita sa te nasti oricum 🙂 )

Sunt de parere ca sunt adevarate amandoua afirmatiile 🙂

Ce s-a intamplat magic insa, este ca s-au nascut seminariile mele. Nu m-am gandit niciodata inainte ca din tot ce am invatat, am sa cristalizez un seminar si am sa il dau si celorlalti. Am fost la seminarii, am participat la cursuri, am ascultat MP3-uri, am invatat pentru sufletul meu, pentru setea mea de cunoastere.

Nu era insa doar pentru mine. Era pentru noi toti. Ador sa invat. Pentru noi toti.

Acum cand invat ceva, cand merg la un seminar sunt de doua ori mai atent – o data sa traiesc pentru mine, pe urma sa pot sa dau mai departe. Stii cum e? Senzational…

Cine-ar fi crezut?

In cazul asta: Alea iacta est! Asta e, imi place sa invat! 🙂

 

 

P.S. Te-ai gandit vreodata cum e sa fii curios in mod constient? Cum e sa iti creezi starea interioara de curiozitate prin vointa proprie? Ce zici, se poate?

実際に現場で使ってた先輩と後輩にインタビューしたんですけど、やっぱり ものすごい効果 ヘルプサイト だと二人とも言ってましたね. 事前に受付ができるので待ち時間が無くなり、時間を有効活用することができるサービスです. アカシジアは、日本語に訳すると静坐不能と呼ばれる症状で.

It's not only about money!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}