Functia de baza a creierului nostru NU e sa ne faca fericiti! Ce facem?

by admin  - January 8, 2012

Pare o informatie alarmanta, si cand am citit asta, gandirii mele pozitive i s-au strepezit dintii! 🙂

Asta spune insa Darren Hardy, cel care a creat revista “Success Magazine“. Si Darren are ca scop declarat crearea de sisteme de gandire pentru a oameni care vor sa fie de succes.
Creierul nostru are ca functie primara doar supravietuirea, si e intr-o continua cautare de pericole si atacuri. Si mai mult, e programat in mod special sa caute si sa gaseasca partea negativa a lucrurilor.

Hai sa iti descriu o situatie:

Ti s-a intamplat vreodata sa fii in trafic, pe autostrada, si dintr-o data sa vezi ca toate masinile incetinesc si merg incet intr-o zona in care viteza legala ar fi de peste 100km/h (si esti fortat sa mergi la fel si tu)?

Si cand stateai in coada aia imensa de masini, nu cumva ti-a trecut prin minte ca s-ar putea sa se fi intamplat un accident care sa blocheze autostrada?
Si dupa ce ai inaintat mai bine de o jumate de ora ca melcu’ dintr-o data masinile au inceput sa accelereze si ce sa vezi – tocmai ai ajuns la partea unde era blocajul – si asa cum ai banuit avusese loc un accident.
Numai ca in mod surprinzator, in loc sa accelerezi, inainte de toate, mai mergi o perioada cu viteza redusa ca sa vezi care au fost de fapt circumstantele accidentului?

De ce? De ce ai facut asta, tu, un om care isi doreste tot binele?
Pentru ca asta e functia de baza a creierului: supravietuirea! Sa te apere de tot ce inseamna pericol, amenintare, catastrofa.
Oare ce sanse ar exista ca masinile sa fi incetinit pentru un rasarit superb de soare?

Asta e o imensa provocare daca tu esti o persoana care cauti Iubirea, Frumusetea, Succesul, Implinirea, Prosperitatea. Fara o ghidare constienta, creierul ramane in mod continuu un fel de radar pentru catastrofe si negativisme, tot timpul zilei, sapte zile din sapte.

Ma gandesc ca ai experimentat si tu asta, ca si mine, inainte sa iei decizia ca e nevoie de o schimbare constienta.
Si nu mai e nici un secret, ceea ce gandesti, aia atragi. Iar daca lasi creierul sa aleaga doar el singur informatiile pe care sa le digere vei ajunge mai devreme sau mai tarziu la indigestie.

Legea asta a constientizarii, a canalizarii energiei aduce insa si solutia.
Daca acolo unde iti concentrezi atentia, acolo hranesti cu energie, atunci exista si posibilitatea sa hranesti cu energie ceea ce iti doresti.

Orice schimbare de rezultate incepe cu constientizarea. Si cu schimbarea modului de a privi lucrurile.
Uite ce iti propun:
Alege un domeniu in care acum treci prin provocari, un domeniu care acum iti solicita atentia si energia. Un domeniu in care e nevoie sa faci schimbari ACUM. Care e pentru tine? Financiar? Familie? Profesie? Sanatate? Spiritual? Contributie? Emotional?

Ia o foaie de hartie si ceva de scris, si timp de un minut, scrie lucruri pentru care ai putea fi recunoscator (recunoascatoare) legate chiar de domeniul care te provoaca.
Un minut pe zi. Atat iti cer. Timp de 21 de zile. Un minut. Un minut de conditionare pozitiva.

Schimbarea nu se va intampla doar citind articolul asta! E nevoie de actiune. Un minut. Zilnic. 21 de zile.
Minutul de recunostiinta. Care ar fi lucrurile pe care le poti recunoaste ca fiind folositoare in incercarea ta? Pentru ce anume ai putea sa multumesti in domeniul care te framanta?

Incepe acum. Hai sa facem exercitiul asta impreuna. Hai, ia hartia si pixul. Fiecare minut conteaza.

Consecintele lipsei de actiune

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}