Unde ai televizorul?

by admin  - January 14, 2012

Daca ar fi sa va intrebe cineva:

Care e cea mai tare inventie a vremurilor moderne, o inventie care ne-a schimbat viata si ne influenteaza viata masiv in fiecare zi, ce-ati raspunde? E, intreb si eu asa, ca doar v-am spus ideea in titlul articolului!

Si daca ziceati ca internetul, mp3-ul, telefonia mobila, erati pe aproape, dar nu asta e raspunsul, ci TELEVIZORUL!.
Nu avem idee cat de mult ne-a influentat si ne influenteaza masinaria asta.

Si v-as invita sa remarcati cat de mult ne influenteaza.
Intrati intr-un bar, sa vedeti cum sunt aranjate mesele: ca sa va puteti uita la LCD-urile de pe pereti.
Uitati-va cum ne mobilam noi oamenii sufrageria – care e obiectul din centrul atentiei?
Cum credeti ca isi mobileaza unii oameni dormitorul, ca sa poata privi la ce?

Cum credeti ca ne imbracam anul asta, cum aflam care mai e moda? Cum aflam daca ploua sau nu ca sa stim cum ne imbracam sau nu.
Ce credeti ca se cumpara cel mai mult in anul in care e un campionat mondial sau un campioonat european? (Berea :), da da – dar berea de ce oare se cumpara?)

De ce credeti ca etapele campionatului national se desfasoara in mai multe zile ale saptamanii si nu se mai joaca toate meciurile in aceeasi zi?

Sa nu imi ziceti ca voi stati doar pe internet, ca reformulez intrebarea – voi la ce va uitati?

Si daca locuiesti in Bucuresti, sau ai ocazia sa mergi cu metroul am sa te rog sa fii constient cum sunt grupati oamenii pe peron si la ce se uita. Sau daca esti in trafic, pe ce ruleaza multe din reclamele orasului?

Sa nu ma intelegeti gresit, ca nu fac o campanie impotriva televizorului si a “masinariei” care ne tine concentrata privirea, dar tare m-a lovit constientizarea asta ca o inventie, pas cu pas – ne-a captat focusul si ne-a directionat viata intr-un mod incredibil. Cum am putea sa folosim asta in folosul dezvoltarii noastre personale?

E, ce zici, te-am facut atent? Hei n-auzi, unde te uiti? Undeeeee te uiti? ­čÖé

Nu toti castigatorii la Loto au ajuns faliti

Leave a Reply

  1. Din fericire pentru mine… eu nu am televizor. Cu laptopul imi fac toata treaba. Daca vreau sa vad un film deschid laptopul. La stiri ma uit maxim de 2 ori pe saptamana sa aflu daca sunt cumva schimbari majore prin lume. Pot spune ca viata mea este alta fara sa ma uit la televizor. Mi-am redirectionat timpul pentru televizor, care era pierdut din punctul meu de vedere, spre lucruri ca citit, dezvoltare personala, activitati care sa-mi aduca anumite impliniri financiare si nu numai. Am preferat sa fac acest lucru in loc sa ajung ca o persoana draga mie care intr-o zi “mergand” televizorul pe stirile de la ora 5 a vrut sa-l arunce pe fereastra afara saturandu-se de toate lucrurile negative pe care le poti vedea la aceea ora si la acele emisiuni de stiri.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}