Vrei dezvoltare personala? Intra in vanzari!

by admin  - February 6, 2012

Sunt din ce in ce mai multi oameni care sunt interesati de dezvoltare personala. Si din ce am inteles eu dezvoltarea personala inseamna drumul catre tine insuti, drumul catre acel TU care vrei sa devii.

Ei bine si pentru asta sunt o multime de metode, o multime de cai.

Una din metode, care poate parea hulita si neinteleasa este sa intri in vanzari!

Da, sunt un fan al dezvoltarii personale prin intermediul domeniului asta.  De ce, pai hai sa analizam.

Ce vrei de la dezvoltarea personala? Vrei cunoastere,┬ása iti depasesti limitele,┬á┬ása iti largesti zona de confort,┬ása obtii o siguranta in viata de zi cu zi,┬ása stii sa gestionezi provocarile vietii cotidiene,┬ása cresti,┬á┬ása ii intelegi pe ceilalti si implicit pe tine, (sau poate invers, sa te intelegi pe tine si implicit pe ceilalti ­čÖé ) ┬ása iti propui teluri si sa le atingi, sa dai mai departe din ceea ce ai acumulat si multe, multe altele – completati voi mai departe.

Hai sa vedem ce se intampla in vanzari?
Inveti sa iti largesti zona de confort si sa iti depasesti limitele? O, da! Lucrezi sa iti atingi telurile? Ce intrebare…
Cresti? Cu siguranta. Inveti sa faci fata provocarilor cotidiene? Da. Ii ajuti pe ceilalti? Obligatoriu, altfel n-o sa faci  niciodata vanzari cu adevarat.

Toate rezultatele astea iti sunt servite la pachet atunci cand intri in vanzari. Pentru ca esenta vanzarilor e sa aduca o schimbare in bine celor care au o nevoie. Si asta se poate face doar atunci cand cel care vinde stie sa citeasca nevoile, stie sa ii ajute pe cei care au o dorinta, stie sa ii inteleaga pe clientii lui.

Asa ca iti recomand cu toata inima: daca vrei dezvoltare personala intra in vanzari. Vanzari de asigurari, imobiliare, door to door, multilevel marketing, B2B, B2C, parfumuri, cosmetice, ziare etc etc etc etc.

Incepe si comunica. Expune-te in a primi “nu”-uri. Intelege nevoile oamenilor. Gaseste solutii pentru ele.

Si uite mai jos un filmulet cu un exemplu de om de vanzari door to door care pentru a se dezvolta a ales vanzarile. Pe mine m-a lasat perplex. Am ce invata de la el! Si chiar spune intr-una din frazele lui (trebuie sa fii atent ca ARE UN DEBIT senzational!!)  ca doi ani de vanzari directe valoreaza mai mult decat 4 ani de facultate.

Mai vrei un argument pentru asta? Am mai multe. Mai multe nume de la care multi dintre noi iau acum lectii despre viata si succes: Tony Robbins, Brian Tracy, Robin Sharma, T. Harv Eker. Ei bine oamenii astia sunt in top la capitolul dezvoltare personala si toti, dar absolut toti au fost top in vanzari.

Inchei cu o concluzie: cat de mult vrei dezvoltare personala? Daca vrei cu adevarat – intra in vanzari! Punct.

"Mecanismul justitiar" al mintii sau "cum ne blocam singuri calea spre abundenta"

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}