Cum sa asimilezi mai eficient informatiile dintr-un seminar

by Liviu  - May 15, 2013

Ne-am intors de la Tony Robbins. Nici nu mai stiam a cata oara merg – m-am uitat pe pagina “Despre mine” si mi-am dat seama ca e a 5-a oara – doar in 2011 n-am fost.

Si din nou am aflat lucruri noi. De fapt termenul corect e “am asimilat” lucruri noi. Ca de aflat le aflasem din 2008.

Si de fapt zici ca stii, dar nu stii pana nu pui in practica.

De data asta am trait ceva foarte interesant – au fost informatii pe care le simteam mai profund ancorate in mine – isi gaseau un inteles mai adanc. Si m-am intrebat care e totusi secretul? Ce ma face sa fiu atent si a cincea oara la acelasi seminar?

Am gasit doua raspunsuri. Poate sunt mai multe, dar cu siguranta astea o sa te ajute si pe tine daca vrei sa devii mai eficient in a invata si nu doar a invata ci si a asimila mai usor informatiile dintr-un seminar.

Uite cele doua lucruri:

1. Curiozitatea.

Asta e starea esentiala cu care e important sa participi la un eveniment. Oare ce o sa aflu? O are ce o sa traiesc nou? Oare ce “click-uri” o sa mai fac?

Stii probabil ca mai am inca un business de network marketing – Lyoness si saptamanal merg la asa numitele info-uri. Si acolo ma intalnesc cu prieteni care ma intreaba “Ce mai faci?” Iar eu raspund aproape invariabil cu gluma: “E, am auzit si eu de ideea asta de afaceri si sunt curios despre ce e vorba”. Si de obicei prietenii ┬ázambesc pentru ca ma stiu ca un “veteran” ┬áal afacerii.

La fel si la seminariile pe care le tin, daca ma intreaba cineva ce mai fac, raspund de obicei: “Uite, am venit ca sunt curios si eu cum o sa fie seminarul.” Si mai in gluma mai in serios, chiar asa se si intampla. Din curiozitatea asta rezulta ca sunt mai eficient in a acumula si a integra informatiile.

2. Priveste informatia ca si cum ai vrea sa o transmiti pe urma cuiva drag.

M-am surprins la Londra, in seminar, intrebandu-ma “cum as putea sa predau si eu asta?” “cum as putea sa transmit informatia asta mai departe?” – celor dragi de acasa, celor care vor veni in seminarii…

Astea sunt – doua mici chei, ia-le si foloseste-le.

Fii ca un copil , care cerceteaza si e curios de tot ce se intampla si in plus fii ca un om matur, care vrea sa contribuie, sa ii ajute pe ceilalti.

Si pe urma revin-o si spune-mi, poate chiar aici, la comentarii, ce ai observat si cum functioneaza la tine!

Spor!

Daruind vei Dobandi - primele montaje video
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}