Facturile si emotiile. O lectie de constientizare de la David Culbertson

by admin  - September 2, 2013

Pe David Culberson l-am cunoscut intamplator (oare?).
Am fost la un eveniment organizat de BOSI (am scris si un articol pe tema asta, il poti vedea aici)

Ce-a fost frumos e ca dupa eveniment, lucrurile nu au ramas asa in aer ci totul a continuat cu un proces simplu, clar, de descoperire a dorintei fiecaruia de a merge mai departe.

Au fost mai intai exercitii pe mail, apoi crearea unei comunitati si a unui grup pe facebook, ca intr-un final sa aiba loc un eveniment special pentru cei care isi doresc mai mult.

Asa ca week-end-ul trecut am avut ocazia, timp de 2 zile, sa stam de vorba cu un multi-milionar, sa aflam cum gandeste si cum se comporta legat de bani, ce ritualuri si ce actiuni face pentru a-si mentine o gandire prospera.

A fost o experienta extraordinara!!!

Printre exercitiile de inceput a fost unul legat de facturile sau platile pe care le avem de facut fiecare dintre noi pentru serviciile pe care le primim in viata noastra: energie electrica, asigurare de viata, abonament telefon…
Facturile si emotiile

Gandeste-te cum e sa stai in energia unei persoane care nu numai ca exceleaza in domeniul financiar ci si foloseste libajul dezvoltarii personale pentru a explica mecanismele interioare ale prosperitatii.

Ideea de baza e ca:

atunci cand vrei mai multi bani, daca asocierea ta emotionala este ca mai multi bani ar insemna mai multa suferinta, stress sau orice alta emotie negativa, subconstientul va face tot ce poate ca sa evite o astfel de emotie.

Si atunci cand vrei sa ai mai multi bani si iti construiesti o afacere ca vehicul – cu siguranta vei avea plati mai mari de sustinut.

Asa ca unul dintre exercitii, pe care l-am facut in cele doua zile a fost sa constientizam atasamentele noastre emotionale legate de facturi, chitante, plati pe care fiecare dintre noi le avem lunar.

Uite ce am scris eu la capitolul “ce ar insemna sa nu am curent electric”
[blockquote]- N-as avea lumina in casa
– n-as putea avea acces la internet
– n-as putea folosi frigiderul
– n-as putea folosi laptopul
– n-as putea asculta muzica
– n-as putea folosi masina de spalat
– n-as putea incarca bateria de la telefon
– n-as putea folosi fierul de calcat
– n-as putea folosi aerul conditionat
– n-as putea folosi radio/ceasul electric
– n-as putea folosi aspiratorul
– n-as putea folosi aparatul electric de ras[/blockquote]

Mai sunt si altele? Probabil ca da, te invit si pe tine sa te uiti la lucrurile care te inconjoara si care sunt “powered by” curent electric.

Ar avea sens sa renunt sa platesc factura si sa nu mai beneficiez de toate avantajele? Cu siguranta NU!
Si atunci de fapt ideea e sa iti schimbi focusul si in loc sa generezi sentimente negative sa fii recunoscator pentru serviciile primite.

Daca nu ai facut inca un astfel de exercitiu te invit sa il faci… e esential pentru a-ti dezvolta o gandire si mai prospera.

Ia orice factura pe care trebuie s-o platesti… asigurare de viata, leasing, factura telefon, abonament internet …si scrie ce s-ar intampla daca nu ai beneficia de serviciul respectiv.

Si apoi, fii sincer cu tine, iar daca merita banii pe care ii dai, te rog sa pui un smiley pe factura.
Asa ii dai voie subconstientului sa accepte faptul ca mai multi bani inseamna o viata mai prospera pe toate planurile si un standard de viata mai ridicat.

 

Irina, David, Liviu - at Wealth Club Romania
Irina David Liviu – at Wealth Club Romania

 

 

Ore de aur langa un profesionist: Titi Aur
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}