Get disturbed! Creeaza-ti constient disconfortul!

by admin  - March 14, 2012

Ce spui tu acolo Liviu? Cum adica sa imi creez disconfortul?
De ce? De ce mi-as bate singur cuie in talpa?

Stai n-o lua chiar asa!

Hai sa iti spun ce-am observat: oamenii actioneaza DOAR atunci cand au un motiv sa actioneze. Nu actioneaza fara motiv! Deloc!
Iar atunci cand vrei mai mult, pana nu esti suficient de deranjat de starea curenta, de acel “Status Quo”, nu prea iti gasesti energia sa spargi barierele, sa iti largesti zona de confort. Nu ai suficiente “DE CE-uri”.

Si ca sa fiu si mai concret, o multime de lucruri (adica toate :)) le facem fiindca universul ne creeaza un disconfort pe care trebuie sa il depasim.
Aveti idee de ce mancam? Pentru ca organismul are un disconfort numit “foame”.
Aveti idee de ce facem dragoste? Pentru ca organismul are un disconfort numit “dorinta de sex”. (ce exemple dau si eu!!?)
Aveti idee de ce merg oamenii la un serviciu care nu le place? Pentru ca altfel au un disconfort numit lipsa de bani.

Si tot asa, cred ca ati prins ideea. Si disconfortul asta are de fapt doua fatete – Tony Robbins le defineste intr-o fraza: “In life you need either inspiration or desperation.” Adica te ghideaza fie inspiratia fie disperarea.

Disconfortul poate sa fie si pozitiv! Am un prieten care si-a cumparat un BMW seria 7, de vreo 25.000 EURO. Si multi s-au intrebat de ce ii trebuie lui o asa masina, ca nu prea se justifica cheltuiala asta. Si m-am gandit si eu pana cand mi-am dat seama cu ce fel de oameni se intalneste – pai unul dintre prieteni are un Volvo XC90, altul un Audi A4 – normal ca avea un disconfort atunci cand se afla in preajma celorlalti.

Asa ca, daca vrei sa cresti mai repede, sa te dezvolti mai repede – creeaza-ti disconfortul!!! Si e preferabil sa ti-l creezi pe cel pozitiv. Sa-l creezi constient.
Cum?
O modalitate e sa fii sincer cu tine insuti. Sincer pana la plasele. Sa iti recunosti starea curenta in raport cu ceea ce vrei. Renunta la gandirea pozitiva de genul “merge si asa”. Esti gras? Nu te mai alinta. Nu ai bani – fii sincer si simte presiunea. Esti singur sau intr-o relatie mediocra – fii sincer si recunoaste disconfortul!

O a doua modalitate e sa intri intr-un mediu competitiv.
Mergi si intalneste-te cu oameni ca si tine, poate, dar care au mai multe rezultate. Mergi si stai pe langa oameni care au aceeasi varsta, dar care actioneaza mai mult. Citeste de exemple de oameni care nu au resursele tale si totusi inspira alti oameni cu rezultatele vietii lor.

Disconforteaza-te! :)) Scuze, dar poate limba romana chiar o sa acepte un cuvant nou in dictionare!
Creeaza-ti disconfortul! Fii proactiv. Daca nu o sa ti-l creezi tu, o sa ti-l creeze viata (Filozofi din toate tarile uniti-va! ­čÖé )

Si pe urma? Ok, ti-ai creat presiunea, dar pe urma? Ca doar nu o sa stai ca o bomba cu fitilul aprins, cu frustrarile cat casa, gata sa rabufnesti asupra celorlalti!

Al doilea pas e sa transformi disconfortul asta in energie! Si de-asta e important sa stii ce vrei!!! Intr-acolo trebuie sa iti canalizezi energia!

Si ca sa concluzionez: disconfortul e prietenul nostru. Presiunea e o binecuvantare. Iar pasii sunt:
1. Creeaza-ti disconfortul. Constient.
2. Identifica exact ce vrei.
3. Foloseste energia creeata ca sa actionezi in directia pe care ti-o doresti.

4 tipuri de personalitate financiara. Tu ce esti?

Leave a Reply

  1. mai bine spus de atat inca nu am auzit sau citit, desi tot timpul este loc de mai bine, asa ca hai sa facem loc confortului in vietile noastre, sa mai lasam disconfortul pe locul 2 …

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}