5 trasaturi comune ale celor care ating excelenta

by admin  - May 3, 2012

Doar ce scrisesem despre ingredientele caii catre maiestrie – si ce sa vezi? – am dat din intamplare peste niste articole ale lui Darren Hardy – exact despre acelasi subiect: “achieve mastery”.


Darren – va spuneam intr-un articol anterior – e creatorul revistei “Success Magazine“ si are sansa – prin natura muncii lui sa intalneasca persoane de succes din diverse domenii, antreprenori, sportivi de top, muzicieni, medaliati la olimpiade – si multi alti oameni extraordinari care au reusit sa isi depaseasca propriile bariere si sa atinga rezultate remarcabile.

Si uite care zice Darren ca sunt principalele 5 trasaturi ale omului de succes:

1. Elev desavarsit.
Adica trasatura NUMBER ONE este ca oamenii de succes invata continuu! Sunt obsedati sa invete, sa creasca, sa se dezvolte, sa acumuleze, sa imbunatateasca tot ce tine de ei la nesfarsit.
Mantra lui Steve Jobs si a echipei lui cica este: “There has got to be a better way.” Adica – exista sigur o metoda de a face lucrurile mai bine.
Atitudinea asta cere disciplina si imbunatatire continua a standardului de gandire si executie.

2. Viziune si o puternica motivatie interioara sa realizeze acea viziune.
Fara indoiala ca aceia care au ajuns si care ajung la rezultate extraordinare au avut si au de infruntat obstacole. Doar ca au o voce interioara puternica si ea da ritmul si directia de implinire a viziunii.
Si cu siguranta stiti si voi ca aceia care au realizari imense au ca si motiv ceva dincolo de ei, ceva care nu poate fi masurat doar cu unitatile de masura fizice, vizibile. Au un motiv puternic sa se trezeasca dimineata cu energie, cu forta, cu dinamism, cu ardoare sa duca lucrurile la bun sfarsit.

3. Super claritate a modului cum isi folosesc timpul.
Datorita pasiunii pe care o au pentru ceea ce au de implinit isi canalizeaza atentia si timpul cu foarte mare grija. Orice altceva, orice lucru care le-ar putea distrage atentia e scos meticulos in afara.

4. Dispusi sa esueze repede si adesea – dar sa continue sa persevereze in viziunea lor
Asta e deja stiuta – mai toti oamenii de succes au cate un citat despre greseala si perseverenta. Poate la un moment dat se prinde si de noi. 🙂
Poate ne intra si noua odata si odata in cap ca doar dandu-ne voie sa gresim si ridicandu-ne dupa ce am cazut o sa ne dezvoltam muschii care ne duc catre succes. Pana atunci – va trebui sa mai citim de la ei!
Sir Richard Branson are la activ o multime de falimente, Steve Jobs are o gramada de experiente negative – inclusiv excluderea din propria lui firma. Google – de asemenea – are o multime de lansari de servicii si produse mai mult sau mai putin reusite. Ideea e sa imbunatatesti intotdeauna ceea ce creezi. Sa te ridici de mai multe ori decat esti doborat! (Suna motivational, nu? Asa as fi si vrut sa sune!)

5. Sunt jucatori de echipa si echipa pe care o au e excelenta si ii sustine.
Coach-i, mentori, consultanti, executanti – toti cei care sunt in preajma oamenilor de succes au la randul lor o mentalitate de oameni de top. Si uite asa ajungem la puterea grupului din care faci parte.

Cinci caracteristici ale oamenilor de succes – obtinute dupa o disectie prin ADN-ul celor care exceleaza in diverse domenii.

Stiti ce e interesant? Ca Darren are si intrebarile cu care te lasa sa te descurci singur. Uite-le:

1. Cat de mult te instruiesti si cat de determinat esti sa inveti, sa cresti, sa te dezvolti sa iti imbunatatesti performanta? Unde vrei sa ajungi? Vrei sa fii bun? Sau vrei sa excelezi?
2. Care e viziunea ta si cat de energic te trezesti dimineata gandindu-te la ce ai de implinit? Cat de impacat mergi la culcare la sfarsitul zilei?
3. Cum iti gestionezi timpul si cat de multa atentie acorzi telurilor tale?
4. Cat de multe esecuri esti dispus sa infrunti in fiecare zi?
5. Cat de performanta e echipa care te sustine?

Concluzia lui Darren: Excelenta nu e talent sau noroc – e munca din greu care isi merita rezultatele.

Preluat dupa: 5 Traits of Personal Mastery

Kiyosaki - 11 moduri de a te imbogati

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}