Strategie, Poveste, Stare

by admin  - June 16, 2012

Din nou despre succes! Si din nou si iar si iar!
De ce? Daca vrei sa fii sarac nu ai multe lucruri de facut. Daca vrei sa fii nefericit, nu trebuie sa dobandesti abilitati speciale. Daca vrei sa fii mediocru, nu ai nevoie sa faci doua facultati.

Sunt putini oameni pe lumea asta care au nevoie de scolarizare ca sa gandeasca negativ! ­čÖé
 
 

 
 

In schimb daca vrei sa ai rezultate, trebuie sa te dezvolti, sa te instruiesti, sa iesi din zona de confort. Repetitio Mater Studiorum Est! Repetitia e mama invataturii.

Modelul de succes pe care Tony il preda e bazat pe trei componente: strategii, poveste, stare interioara.

Strategii
E nevoie sa ai unelte care sa te duca la rezultatele pe care le cauti. Oricat de pozitiv ai gandi, daca tu vrei sa vezi rasaritul si mergi catre apus, n-ai nicio sansa sa ajungi la rezultatul dorit.
Daca vrei sa castigi mai multi bani si te-ai decis sa faci productie de casete video sau de benzi de magnetofon ai o problema! E clar lucrul asta.
In domeniul “cum sa castig mai multi bani?”, daca vrei sa mergi in directia trendului pietii atunci unul din domeniile la care ar trebui sa te gandesti e domeniul online. Aici lucrurile se dezvolta cu o viteza uimitoare si perspectivele sunt mari.

Poveste
Cum adica “poveste”? Ce vrei sa spui cu asta?
Fiecare dintre noi ne spunem continuu o poveste sau mai multe despre ce inteles au lucrurile din viata noastra.
– Nu ai reusit sa ai o crestere salariala? E pentru ca seful nu te vede bine, sau ii simpatizeaza pe altii.
– Nu ai reusit sa vinzi mai mult din produsele pe care le ai in stoc? E pentru ca oamenii nu mai cauta tipul ala de produse sau cumpara acelasi produs, mai ieftin de la chinezi.
– Nu ai gasit partenerul potrivit de viata – e pentru ca nu mai sunt vremurile de odinioara cand barbatii erau cavaleri si femeile romantice.
– Nu ai gasit partenerul de business potrivit – e pentru ca nimeni nu face lucrurile profesionist, ca tine si nu poti sa mai ai incredere in oameni.

Povestea pe care ne-o spunem ne tine pe loc. Ne da o explicatie de ce lucrurile nu merg asa cum am vrea noi si ne hipnotizeaza sa nu actionam! Majoritatea evenimentelor si circumstantelor din viata noastra sunt IN AFARA ariei noastre de control! Nu controlam lucrurile din jurul nostru si nu putem controla oamenii din viata noastra.
Avem insa controlul asupra intelesului pe care il dam evenimentelor sau circumstantelor!
– Daca partenerul de viata te-a parasit – ce poate sa insemne asta? Ca totul s-a terminat sau ca e un nou inceput?
– Daca serviciul tau nu iti mai ofera stabilitate – ce poate sa insemne asta? Ca totul s-a terminat sau ca e un nou inceput?
– Daca afacerea ta nu iti mai aduce profitul pe care il stiai – ce poate sa insemne asta? Ca totul s-a terminat sau ca e un nou inceput?

Tu decizi, tu ai controlul – insa nu asupra evenimentelor exterioare, ci asupra intelesului pe care il dai evenimentelor!

Solutia: opreste-te din a-ti spune povestile pe care ti le spui! Chiar asa: opreste-te din citit si doua minute, ia o hartie si scrie “ce te opreste sa …”, sau “de ce nu reusesti sa…”
Fii sincer cu tine! Sinceritatea o sa te ajute sa accepti adevarul. Ai sa afli o poveste care o sa te minuneze. Accept-o si ia-ti responsabilitatea pentru ea. Ai nevoie de alta. O alta poveste de care tu esti responsabil. Si apoi de o motivatie sa faci schimbarea.

Starea interioara
Rareori o stare lipsita de energie o sa iti aduca salturi cuantice! Rareori iluminarea te loveste fara sa o fi dorit, cautat, cercetat! Rareori fericirea vine sa rasara pe un camp cultivat cu ganduri negative permanente.

Starea asta interioara se educa. Se creeaza. Cu toate frecventele – mental, emotional , fizic – starile pe care ni le dorim trebuie exersate! Sunt ca si muschii care trebuie dezvoltati la sala de sport!

Si cel mai rapid mod de a-ti schimba starea e miscarea. Modul in care te misti determina starea pe care o experimentezi. Fa miscare!
Te simti deprimat, ridica-te, incalta-ti adidasii si FUGI! Imagineaza-ti ca fugi de deprimare (sau de alta stare care te-a prins). ­čÖé O sa simti cum iti revine increderea in tine si in forta ta de a schimba totul. Vei simti ca te incarci cu energie.
Emotion is created by motion! Emotiile sunt create de miscare!
Iar miscarea ranforseaza noua stare si dizolva vechea poveste pe care ti-o tot spuneai.
JUST DO IT!

Concluzie: modelul de succes are trei componente:STRATEGII – POVESTE – STARE! Constientizeaza-ti povestea, schimba-ti starea si gaseste strategiile care te ajuta sa iti atingi telurile. Sigur e cineva care a mai parcurs drumul asta! Si pe urma?
Actioneaza!Stii cum se striga in regie atunci cand se fac filmari: ACTION!
ACTIUNEA ne va duce la rezultate! MASSIVE ACTION! e recomandarea lui Tony! Si rezultatele vor aparea cu siguranta.

Siguranta, independenta, libertate - financiare toate, bineinteles!

Leave a Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}