4 tipuri de experiente de viata – The Name of The Game: trairile

by admin  - August 9, 2012

V-ati intrebat vreodata care e scopul jocului asta numit viata? Ce cautam, unde e poarta meciului asta?

Alergam cu vreun scop sau doar trebuie sa fim si noi acolo, pe teren si sa asteptam fluierul final? V-ati intrebat de ce traim?

Sau poate o sa ziceti: bai Liviu, ce-i cu intrebarile astea asa profunde? Te stiam om serios! ­čÖé

E, vorba aia, sa nu luam viata chiar prea in serios, ca oricum n-a iesit nimeni viu din asta, da’ hai sa ne gandim in gluma la jocul asta pe care il jucam cu totii. E vacanta si ne putem permite o relaxare, nu?

Se pare ca sunt 4 tipuri de experiente:

Categoria 1: experiente care ne fac sa ne simtim bine, sunt bune pentru noi, sunt bune pentru ceilalti si servesc Binelui Suprem (l-am scris cu majuscule ca sa revin la nuanta aia de seriozitate).

Asta cautam cu totii, asta e idealul, ca suntem sau nu constienti cel mai tare ne place sa traim la maxim, sa simtim ca lucrurile pe care le facem ne implinesc, ii ajuta si pe ceilalti si ne intaresc spiritul.

Categoria 2: experiente in care nu ne simtim bine, dar sunt bune pentru noi, sunt bune pentru ceilalti si servesc Binelui Suprem. Care sunt astea? Acele experiente prin care ne largim zona de confort: ati dat vreodata vreun telefon la care vi s-a raspuns cu NU? V-ati despartit vreodata de cineva cu care nu mai rezonati, ca sa va continuati fiecare propria cale? Ati transpirat vreodata muncind din greu pentru o cauza nobila? ┬áE, despre asta era vorba – vezi ca stii!

Categoria 3: experiente care ne fac sa ne simtim bine, dar nu ne fac bine, nu le fac bine nici celorlalti si nu ajuta nici Binelui Suprem. Ca de exemplu, as zice eu, ┬á– fumatul, bautul peste masura, drogurile.

Categoria 4: experiente care ne fac sa nu ne simtim bine si in plus nu ne fac noua bine, nu fac bine celorlalti si nici nu contribuie pentru Binele Suprem. Si lucrurile astea sunt din alea de genul “de-ce-doamne-iarta-ma-le-facem”?

Poate imi spuneti voi: de ce actionam cu ura, de ce facem lucruri de frica, de ce vorbim la manie, de ce actionam sub influenta vechilor tipare de gandire?…

Si totusi unde e poarta? Unde trebuie sa inscriem? Ce-ar trebui sa facem sa fim impliniti, fericiti, completi?

Sa transformam experientele de Categorie 2 in experiente de Categorie 1 si sa le reducem pe cele din Categoriile 3 si 4. THAT’S THE NAME OF THE GAME!

Sa ne schimbam perceptia si comportamentul astfel ca pe toate experientele care aduc BINELE, sa le putem simti ca experiente placute. O fi posibil asa ceva? Ca in teorie suna bine.

Ati primit vreodata un raspuns de tipul “NU!” simtind un sentiment de usurare, cand aparent ar fi trebuit sa va simtiti rejectati?

Ati trait vreodata experienta unei dorinte ce nu s-a implinit si dupa ce ati crescut in intelepciune ati inteles ca CINEVA acolo sus v-a ferit si a fost mai bine asa?

Ati auzit vreodata expresia: “La un moment dat o sa ne aducem aminte de asta si o sa radem”. De ce am mai sta sa asteptam?

Deci, tinta:  experientele din Categoria 1. Trairile. Sunt cele mai de pret comori pe care le cautam, fie ca suntem barbati sau femei. Si sa ne implinim nevoile, cele 6 majore pe care le avem.

Gata, am terminat cu filozofia. Sa nu cumva sa va mai ganditi ce rost avem pe-aici.  Sau sa va intrebati de ce NOI, de ce ACUM, de ce AICI? Sau sa va puneti intrebarea care e rolul nostru pe pamant? Noooooooooo

Mai bine hai la o bere cu prietenii!┬áCu lamaie, ca e la moda. ­čÖé

P.S. Pentru cei abonati la blog – stiu ca in mail am scris “categorii” cu un singur “i”. Mea culpa! ­čÖé

Principalele motive pentru care antreprenorii esueaza

Leave a Reply

  1. Hmmm… sau poate ca experientele indiferent din care categorie sunt, le facem/traim, pentru ca asta a fost alegerea noastra, si orice alegere a noastra e cea mai buna in momentul respectiv, pentru ca daca nu ar fi (dupa modul nostru de a privi lucrurile in acel moment) nu cred ca am face-o!!!!
    Si sunt de acord cu tine, in legatura cu frica! de ce facem atatea lucruri cu frica, cand am putea sa ne bucuram de fiecare moment???… asa cum este el!!!

  2. Cum pot practica vizualizarea.Da-mi o tehnica prin care sa -mi schimb modul de a privi lucrurile . Vreau si o tehnica de meditatie daca sti.

  3. Totul se rezuma la simtire, la ceea ce suntem de fapt. De cele mai multe ori, ne propunem activitati pentru care vom ajunge sa ne simtim candva bine. La finalul actiunilor nu se stie daca vom obtine acea stare. Daca imi propun sa strang 100.000 euro ca sa calatoresc un an in intreaga lume pentru ca doar atunci ma voi simti implinit, fericit, as putea schimba ordinea prin a ma simti pur si simplu implinit si fericit, apoi toate celelalte vor veni de la sine. Categoriile 3 si 4 tin de vointa omului si de alegerile pe care vrea El sa le faca si nimeni altcineva.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}